Уил Смит в трейлър на първия си филм след шамара на Оскарите

"Emancipation" е на реж. Антоан Фукуа

Apple публикуваха първи трейлър на „Emancipation“ с участието на Уил Смит в ролята на поробен мъж, който се опитва да се върне при семейството си.

Защо ли тази история ни звучи ужасно познато? „12 години робство“ за какво ли се разказваше?!

Режисьорът Антоан Фукуa създава оригинален филм за Apple, вдъхновен от една снимка. Тя е от времето на гражданската война, 1863г. На снимката се вижда тъмнокож мъж с ужасяващи белези по гърба. Той е бит по времето, в което е бил роб.

Това е първата роля на носителят на Оскар Уил Смит след шамаrа по време на церемонията през 20222г. Той има забрана да се появява на церемонията по време на следващите 10г. Въпреки това „Emancipation“ вече генерира шум за евентуални статуетки поради специфичната си тематика.

Emancipation
Will Smith and Ben Foster

През кариерата ми съм отказвал много филми, третиращи робството. Никога не съм искал да ни показвам така. И тогава при мен дойде този филм. Той не е за робството. Това е филм за свободата. За устойчивост и вяра. – разказа Смит по време на премиерата на филма във Вашингтон през Октомври

„Emancipation“ разказва историята на Питър. Той е мъж, който се спасява от робството, залагайки на своите съобразителност и вяра, ръководен от обичта към семейството си. Питър бяга от хладнокръвни ловци през незабравимите блата на Луизиана, към своето спасение.

Във филма участва и Бен Фостър. Премиерата е на 02.12.2022г. в кината и от 09.12.2022г. ще има достъп към заглавието за всички потребители на Apple TV +.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 4 =