Премиера в България: 31.01.2020г.
Световна премиера: 31.01.2020г.
Жанр: Екшън, Комедия
Продължителност: 100 минути
Формат: 2D
Сценарист: Тео Чепилов
Режисьор: Радослав Илиев
В ролите: Милко Йовчев, Пламен Димов, Петър Петров, Джонас Толкингтън, Тери Рандал, Реймънд Стиърс, Юта Такенака
Разпространител: ПРО Филмс

Крис, Дани и Тони са приятели от деца и най-големите фенове на американския екшън актьор Джон Келър, най-известен с филмовата си поредица „Турбо ченгето“. Години по-късно момчетата са вече пораснали, а звездата на Джон Келър е леко позалязла. Дотолкова, че вече снима незначителни филми в България като например римейк на класиката „Винету“ със сай-фай елементи. Трите момчета виждат в това знак на съдбата и решават да сбъднат най-старата си мечта: да снимат екшъни. Затова и изтупват праха от свой сценарий, продължение към полицейските филми на Келър. Остава само да се доберат до него самия, което ги въвлича в безкрайна серия от неочаквани ситуации, пълни с гангстери от три континента и обрати на всяка крачка.

„Екшън“ е една история за каубои, индианци, извънземни, всевъзможни видове гангстери, японци, еврейски филмови продуценти, африканци, руснаци, българи, родни и чуждестранни красавици, както и нинджи и каратисти. Този пъстър актьорски състав е умело преплетен в една сатира на шоубизнеса, изпълнена с престрелки, неочаквани обрати, експлозии, както и истории за любов, пари, коли и още нещо. Внимание: филмът не съдържа творчески търсения и тъга.

„ЕКШЪН“ е режисьорският дебют на Радослав Илиев и първи самостоятелен филм на сценариста Тео Чепилов. По визията му е работил операторът Борислав Пенчев, който от години живее във Ванкувър и е в камера департамента на сериали като Prison Break, The Flash , Arrow, Legends of Tomorrow, Once Upon a Time, Minority Report и Supernatural.

Екшън

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

53 − 52 =