Трансгресия
HBO GO: 06.05
HBO: 06.05 | 21:00 ч.
2018 | 18+ | драма
Режисьор: Вал Тодоров
С участието на: Мария Бакалова, Росен Пенчев, Лара Златарева, Стефан Щерев

Подведена от водещата кака Лара, 18-годишната Яна разказва за необичайната си връзка с възрастния рокер Стоил. Нелинейният разказ следва асоциативните връзки в спомените на Яна: диви купони, абитуриентски бал, рожден ден, рокерски мотосъбор, огън край морето, тройка с най-добрата ѝ приятелка, споделени татуировки, скъп спа хотел, дегустация на вино, пушене на трева и сексуална трансгресия. Телевизионната й изповед обаче води до консервативен отзвук. Яна и Стоил са погнати от ловна дружинка и се озовават в планинска хижа, където ще бъде развръзката на историята. Дали Яна знае истината? Дали тя е достоверен разказвач? Това е филм за връзките – свободни и наложени, буквални и метафорични, словесни и музикални, истински и измислени, генетични, сексуални или мечтани.

Мулан (2020)
HBO GO: 09.05
HBO: 09.05 | 21:00 ч.
2020 | 12+ | екшън, приключенски
Режисьор: Ники Каро
С участието на: Ифей Лиу, Дони Йен, Ли Гонг, Джет Ли, Джейсън Скот Лий

Китайската народна приказка за момичето войн оживява на големия екран с нова адаптация от „Дисни“ и именитата режисьорка Ники Каро. Неустрашимата Мулан рискува всичко в името на любовта си към семейството и родината и се превръща в един от най-великите войни в историята на Китай. Когато императорът издава декрет, че по един мъж от всяко семейство трябва да се присъедини към армията и да брани страната от нашественици, Мулан, най-голямата дъщеря на знаменит войн, решава да заеме мястото на болния си баща. Преоблечена като мъж, тя е подложена на множество изпитания и трябва да призове вътрешната си сила, за да достигне пълния си потенциал. Епичното ѝ приключение ще я превърне във велик войн и ще ѝ донесе уважението на благодарната нация… и на гордия ѝ баща.

Жената чудо 1984
HBO GO: 11.05
HBO2: 30.05 | 21:00 ч.
2020 | 15+ | адаптация по комикс, фентъзи
Режисьор: Пати Дженкинс
С участието на: Гал Гадот, Крис Пайн, Кристен Уиг, Линда Картър

В „Жената чудо 1984“ бъдещето на света отново е заложено на карта и само Жената чудо може да го спаси. В тази нова глава от историята на Жената чудо Даяна Прайс живее спокойно сред смъртните през 80-те години – десетилетие на разточителство, в което главна движеща сила е стремежът да имаш всичко. Въпреки че е в разцвета на силите си, Даяна не иска да привлича излишно внимание и се занимава с древни артефакти, а когато върши геройски дела, винаги е инкогнито. Но скоро ще трябва да използва цялата си сила, мъдрост и смелост, защото ѝ предстои да се изправи срещу Максуел Лорд и Гепарда, която притежава нечовешка сила и бързина.

ОСЛО
HBO GO: 30.05
HBO: 20.06 | 21:00 ч.
2021 | 15+ | драма
Режисьор: Бартлет Шер
С участието на: Рут Уилсън, Андрю Скот, Джеф Уилбуш, Салим Дау, Уалид Зуайтер

„Осло“ е адаптация на отличената с награда „Тони“ едноименна пиеса по действителни събития. Филмът разказва за тайни неофициални преговори между заклети врагове, неочаквани приятелства и дискретни героични дела. Благодарение на норвежка двойка и малка, но непоколебима група от израелци и палестинци, през 1993 година са подписани Договорите от Осло.

СЕЛЕКЦИЯ „СИЛВЕСТЪР СТАЛОУН“

Роки I-VI
HBO GO: 01.05
HBO: Май
1976-2006 | 12+ | спортна драма
С участието на: Силвестър Сталоун, Бърт Янг

Роки Балбоа е боксьор, който оживее в апартамент във Филаделфия, а кариерата му не е от най-успешните. Той припечелва, като събира дълговете на бандит на име Гацо. Гацо обаче не е убеден, че Роки притежава нужните качества за бирник и не е достатъчно зъл. Междувременно Роки продължава да тренира усърдно, но не колкото иска треньорът му Мики, който вярва, че Роки има спортно бъдеще. Междувременно боксьорът се запознава със симпатичната и изключително срамежлива Ейдриън, която го изненадва, като му подарява куче. Междувременно световният шампион по бокс в тежка категория Аполо Крийд решава да направи демонстративен мач с някой неизвестен боксьор, за да даде шанс на новак да стане известен. Изборът му се спира точно на Роки. За него това е шансът на живота му.

Крийд I & II
HBO GO: 01.05
HBO: Май
2015-2018 | 15+ | спортна драма
С участието на: Майкъл Б. Джордан, Силвестър Сталоун, Теса Томпсън

Адонис Джонсън (Майкъл Б. Джордан) не познава известния си баща – световният шампион по бокс тежка категория Аполо Крийд, който е починал преди момчето да се роди. Въпреки това никой не може да отрече, че боксът е в кръвта на младежа. Адонис тръгва за Филаделфия – мястото, където Аполо е изиграл легендарния си мач срещу коравия начинаещ боксьор Роки Балбоа (Силвестър Сталоун). След като пристига в града, Адонис открива Роки и се опитва да го убеди да му стане треньор. Въпреки че настоява, че завинаги е слязъл от ринга, Роки вижда у Адонис силата и непоколебимостта на Аполо – заклетият враг, който се превръща в негов най-близък приятел. Шампионът се съгласява да стане треньор на младия боксьор, въпреки че самият Роки се бори с много по-смъртоносен противник, от съперниците на ринга.

HBO ДОКУМЕНТАЛИСТИКА

Кой съм аз: Мoхамед Али I
HBO GO: 15.05
HBO: 30.05 | 21:00
2019 | 15+ | документален
Режисьор: Антоан Фукуа
С участието на: Мохамед Али

Мохамед Али успява да се превърне не само в шампион на ринга, но и в една от най-ярките попкултурни икони на отминалия XX век. Документалният филм на Антоан Фукуа хвърля светлина върху предизвикателствата, конфронтациите, триумфалните завръщания на Али, чиито глас зад кадър разказва историята на необикновения му живот. Освен върху спортните постижения, лентата акцентира и върху интригуваща трансформация на Али от страшилище на ринга в символ на човечността и разбирането в неговите по-късни години, и включва много архивни кадри, много от които непоказвани досега.

40 години Роки: Раждането на една класика
HBO GO: 01.05
HBO: 21.05 | 00:15
2020 | 15+ | документален
Режисьор: Дерек Уейн Джонсън
С участието на: Силвестър Сталоун, Кар Уедърс, Талия Шайър

Документалният филм проследява превъплъщението на Силвестър Сталоун в легендарния Роки Балбоа. Безспорно една от най-емблематичните роли на актьора в поредицата, завладяла сърцата на поколения. Станете част от приключението чрез разказа на самия Сталоун и разкриете тайните зад образа на аутсайдера Роки, превърнал се в идеал за мнозина.

СЕРИАЛИ

Черен понеделник III
HBO GO: 24.05
2021 | 18+ | комедия
С участието на: Дон Чийдъл, Андрю Ранелс, Реджина Хол, Пол Шир

Да се върнем назад във времето до 19 октомври, 1987, Черният понеделник, денят на най-ужасната криза на стоковия пазар в историята на Уолстрийт. До днес никой не знае причините за нея, но сега те ще станат известни. Това е историята на група аутсайдери, която се внедрява в елита на Уолстрийт и успява да разбие не само най-голямата финансова система в света, но и стъкления таван на половата дискриминация, а една от жетвите е луксозна лимузина ламборгини. Скандалната комедийна поредица е с участието на Дон Чийдъл, Андрю Ранелс и Реджина Хол.

Психотерапия IV
HBO GO: 24.05
HBO: 24.05 | 21:00 ч.
2021 | 15+ | драма
С участието на: Узо Адуба, Антони Рамос, Джон Бенджамин Хики

Отличената с ЕМИ драма се завръща за своя четвърти сезон. Узо Адуба (Мисис Америка) се въплътява в ролята на наблюдателната и разбираща д-р Брукс. Действието се развива в Лос Анджелис, където психотерапевтът се занимава с три особено специфични случая, докато в същия момент се адаптира към пандемичната обстановка и се опитва да разреши собствените си житейски проблеми.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − 7 =