Поредна седмица, пореден зрелищен епизод за поредицата.

Ван в настоящето, Джави в миналото, замръзнал елен в езерото, значителен напредък в разплитането на символите, ДЪНЕРЪТ!!!!, виденията на Лоти и много още само в един, единствен епизод.

Доброто, но все пак умерено темпо на сериала продължава. Напрежението между всички в хижата в миналото се засилва. Неминуемо се формират две фронтови линии- поддръжниците на Лоти и тези, които я отричат. Дали това ще се превърне в бариера и разделение за оцелелите предстои да разберем, но границите се оформят.

Продължават опитите на Бен да се изключи от реалността в миналото и да „поживее“ във възможното бъдеще с Пол, ако бе послушал сърцето си и не се беше качил на самолета с момичетата.

Самата Таиса и случващото се с нея се очертават, като причината за разрива на отношенията и с Ван в миналото. Изключването и и „преминаването“ към ДРУГАТА в нея, се засилват и успяват да я доведат до поредица от дървета с издълбан символ в тях. Ван разчита наличие на връзка в това и моли да и разреши Лоти да се намеси, за да разберат реално, какво се случва с Тай. Тя е твърдо против и някак тук се корени брънката, която ще обърне каруцата с отношенията им. Ван в настоящето изглежда мила, земна и май никога не е спряла да обича Таиса, но това предстои да разберем в следващия епизод. Екранното и време в този бе твърде малко.

Лоти стига до дънера, в който на финала на сезон 1 постави (мечешкото?!) сърце! Какво е това чудо и защо я провокира да си среже дланта? Пожела кръв? За?! От друга страна тя преживява видения и в миналото и в настоящето, които според зрялата Лоти- НЕ СА ИСТИНСКИ! Какво се е случило с момичето тогава и как се е превърнала в прекършената жена днес?!

Отношенията на Кали, Шона и Джеф в настоящето по-скоро циклят историята, въпреки че имат дълбок смисъл и водят към много поуки. Едно е сигурно, от там ще излезе огромна изненада, която ще оплете полицая, семейството им, Мисти и детектива, Лоти и кланът и!

Разбира се голямото завръщане на Джави. Той ли се беше из**** в кофата в хижата? Той ли бе откраднал месото от мечката? Чакай!!! Имали са месо от мечката и въпреки това са изяли Джаки?!?!?! Какъв е този шум, който чува Мари? Разтопения сняг при дървото със символа, какво означава?! Къде е бил? С какво се е хранил? Защо не говори?

„Yellowjackets “ задълбава много в митологията на миналото и в бушуващите проблеми в настоящето. Сценаристите достатъчно умело боравят с факти и с разкрития. Дават отговори, но не напълно. Показват развръзки, но оставят затворени врати. Със сигурност ще получим много от разговора на Тай и Ван в настоящето, но хитростта с която сценаристите разплитат историята на миналото и пазят пропукването и в настоящето, е завидна. Съвсем спокойно на финала на този сезон може да се появи нов лидер, например Тай, който е поел щафетата от Лоти в следващия етап от оцеляването им в пустошта.

Епизод 5 на „Yellowjackets“ сезон 2 ще дебютира на 21.04.2023г. по Showtime.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 76