„Yellowjackets“ сезон 1, епизод 1, ни представи брутална сцена, в която ни се подсказа (да не кажа, показа), че момичетата са изяли някоя от съотборничките си, по време на 19-те месеца в пустошта. Има една няколко героини, които се вписват в описанието на жертвата.

За един доста дълъг период от време се смяташе, че изядената е Джаки. Финалният епизод на сезона обаче доказа, че те всъщност са изяли някой друг. Пилотния епизод на няколко пъти показа, че по време на пребиваването им в пустошта, момичетата са уловили и убили някой от оцелелите от самолетната катастрофа. На няколко пъти се връщаме към тази сцена, но самоличността на жертвата след края на сезон 1 остава мистерия.

Преследваната, уловена, с източена кръв и изядена, докато всички носят ритуални маски от животински кожи, е Джаки. Или поне така смятаха всички. Тя има тъмна коса, бързо се отдръпна от всички герои и носеше огърлицата, която в пилотния епизод даде на Шона. Сезон 1 приключи с Джаки, която просто замръзна в снега, което сложи край на тази теория.

Остават едва няколко опции за това, кого всъщност са изяли. Сезон едно вече потвърди, че 6-ма са оцелели до времевата линия през 2021г. Това са Шона, Таиса, Натали, Мисти, Лоти и Травис. Лора Лий и Джаки са първите двама умрели СЛЕД катастрофата в пустошта. Няколко герои автоматично отпадат от възможността да са изяденото момиче, поради очевидните им физически разлики. То е с тъмна коса и бяла кожа. Времето в пустошта все още има няколко неназовани героини, които тепърва предстои да бъдат детайлно представени. Единственото вече познато момиче, което се вписва в описанието е Мари. Тя става близка с Джаки и се опита да направи вино от вкиснали горски плодове.

Мари бе основно фонов играч в първия сезон, за това може би би имало смисъл да се доизгради героинята и в новия сезон, преди да бъде пожертвана в канибалистичния ритуал. На финала на първия сезон, тя бе доста враждебна към Мисти. Обвиняваше я, че е надрусала всички с гъбите, което доведе до почти смъртоносните им халюцинации. Това я поставя в неизгодна позиция с вече потвърдената героиня от канибалистичния ритуал- Мисти. Въпреки всичко, жертвата спокойно може да е някой бекграунд играч, който все още не ни е представен. Все пак тези герои ще получат повече екранно време сега, когато Джаки и Лора Лий вече ги няма. Ако момичетата се разделят на фракции, както се очаква, то сезон 2 определено ще трябва да даде повече възможност за изява на неизвестните до този момент. Всеки нов герой в предстоящия сезон би могъл да бъде изядения.

Има теория, която гласи друго. Изядения не е от отбора по футбол изобщо. Нямаме представа, дали в пустошта около тях всъщност не живее някой. Друга теория отива по-далеч. Дъщерята на Шона и Джеф, Кали, е изяденото. Как? Сцената не се развива през 90-те години на миналия век, а в настоящето. Тази конкретно теория бе отхвърлена рано. Шоурънърите потвърдиха, че през 1996г. изядения герой, вече е с тях в пустошта.

Финалът на сезон 1 вече подсказа, че зимата е дошла Въпрос на време е да стигнем до момента на канибалистичния ритуал и да видим, коя е жертвата. „Yellowjackets“ сезон 2 влиза в продукция в края на лято 2022г. Към този момент очакваната премиера все още е в края на настоящата, календарна година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

93 − 92 =