Какво се случва с поредицата за „Хари Потър“? След изключително успешните адаптации по книгите на Роулинг, тя стартира spin-off филми по „Фантастични животни“. Новия франчайз трябваше да върне славата на вселената и да включва поне пет филма. Експериментът не проработи. Освен това, Роулинг предизвика гнева на света с трансфобските си туитове и есета.

Според информация на Puck, Warner Bros. Discovery възнамеряват да продължат франчайза, за което първо ще се заемат с одобрението на Роулинг. Планът им е да адаптират оригиналната пиеса „Хари Потър и прокълнатото дете“ във филм от две части, като така опитат отново да се възползват от популярността на поредицата. Вече е правен опит в тази посока, на който Роулинг е отговорила с „НЕ!“. Това обаче е било преди „Фантастични животни“ да се провали.

Въпреки присъствието на Роулинг като сценарист на поредицата, „Фантастични животни“ непрекъснато губеше фенове и пари от боксофиса. Последния филм „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ е единствения от света на „Хари Потър“, който не успя да покрие разходите си.

Най-голямата марка на Warner Bros. Discovery е в опасност и може би този ход би бил най-правилния за нейното възкресение!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

30 + = 36