След десетилетия на обожание, феновете на „Матрицата“ най-сетне получиха продължението, обещано още през2019г. Киану Рийвс и Кари Ан-Мос се завърнаха.

За разлика от оригиналните филми, този не успя да привлече хората в кината. Може би едновременната му премиера по HBO MAX е част от причината, може би COVID-19, може би премиерата на „Спайдър-мен: Няма път към дома“ бяха причините. За съжаление филмът не се радва на незавиден успех и по отношение на стрийминг гледания.

Възвръщаемостта на вложенията в поредицата „Матрицата“ никога не са били причина за притеснения преди. Напълно очаквано, Warner Bros. са искали да се възползват от това и са били готови да направят четвърти филм без значение дали Уашовски ще участват или не. Продуцентът на „Матрицата: Възкресения„, Джеймс Мактейг, сподели в разговор с Collider, че студиото са били готови на всичко за да направят още един филм от поредицата.

Вижте, когато имате поредица с такъв потенциал за правене на пари, винаги има разговори. Същото е, като как Marvel се повтаря и обновява. Имате Спайдър-мен, имате Железния човек, имате Тор. Винаги има потенциал да подобрите тези филми просто поради възможността да направите още пари, разказвайки нова история. Не би трябвало да казвам, че всичко е въпрос на пари, но вижте… имаше много варианти за историята. Така и не се появи правилния вариант докато Лана не се присъедини към екипа. Тя просто каза, че е заинтересована да направи още един филм и разбира се студиото продължи с твореца, който е създал „Матрицата“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 5