Студиото официално обяви плановете да постави „Batgirl“ на рафта и да не го пуска. До момента на това решение, снимките вече бяха риключили. Адаптацията по DC comics бе погълнала около $90 млн.

Източници, на които не им е било разрешено да говорят публично, все пак са споделили следното: филмът не е покрил очакванията и не се е напастнал към вече променящата се филмова стратегия на Warner Bros. Discovery. Високобюджетната продукция е била планирана, като стрийминг заглавие, което да привлече нови абонати към HBO MAX.

Режисьорите му обаче проговориха публично, след унизителното решение филмът да не излиза в кината и да няма стрийминг премиера.

Абдил Ал Араби и Билал Фалах сподели общо изявление, в което разкриха разочарованието си.

Натъжени и шокирани сме от новината. Все още не можем да я приемем. За нас най-важното е работата ни да бъде показана пред зрители. Филмът не бе завършен. Въпреки това ни се искаше хората по света да видят крайния продукт. Може би някой ден и това ще се случи.

Режисьорите са работили по сериала на Марвел, „Госпожица Марвел“ на Disney +. Те отбелязаха и прекрасния им актьорски ансамбъл и екип, като подчертаха звездата от „In The Heights“ Лесли Грейс, в ролята на Batgirl.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adil El Arbi (@adilelarbi)

Бе сбъдната мечта да работим с прекрасни актьори, като Майкъл Кийтън, Джей Кей Симънс, Брендър Фрейзър и Лесли Грейс. Те се посветиха изцяло и въплатиха в героите си цялата страст и човечност, на която са способни.

Ние сме изключителни фенове на Батман, още от както бяхме малки деца. Бе чест и привилегия за нас да сме част от вселената на DC, макар и за малко.

Warner Bros. не са коментирали това изказване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =