Изолиран от останалата част на света от времето на динозаврите, великолепният див свят на Нова Зеландия се е развивал самостоятелно в продължение на 80 милиона години и резултатите са изненадващи. Визуално изумителният нов сериал от три части на Viasat Nature “Нова Зеландия: Митичните острови на Земята”, с премиера на 5 февруари от 20:00 часа, ви пренася на една екзотична и мистериозна обиколка на островите, разкривайки как богатия интригуващ див свят на страната успява да оцелява.

Нова Зеландия е красиво, но опасно място за живеене, тъй като е едно от най-геологично активните места на земята. Първият епизод на тази вдъхновяваща поредица ви представя най-древните и странни животински видове, проследявайки историята на формирането на техния забележителен дом по изключително жив начин. Научете как в древните им гори все още дебнат хищници от Юрската епоха. От кивитата с техните гигантски яйца до обитаващите горите пингвини и возещите се на хеликоптери овчарски кучета, срещнете се с изумителните създания и издръжливите хора, които трябва да се изправят пред предизвикателствата на този красив, драматичен и предизвикателен свят.

Snares penguins have carved out a labyrinth of well-trodden paths through the forest to their nest sites; creating the unique spectacle of streets of penguin commuters in what looks like a dwarf jungle. The gnarled trunks they walk under are unusual too as they belong to trees of the daisy family.

Във втория епизод пътешествието до най-екстремния и грандиозен Южен остров, където животнитетрябва да намират радикални решения за оцеляване. Тук е домът на някои от бързо издигащите се планини на света, Южните Алпи. От свръхинтелигентни папагали до зловещи охлюви със зъби и магически съзвездия от светещи червеи, тук се намират най-дивите места в страната и едни от най-издръжливите пионери, на които им се налага да вземат радикални решения, за да оцелеят.

Kea are the only true alpine parrots in the world and thrive as cunning opportunists in the freezing conditions of the Southern Alps. Their powerful beaks and curiosity for novel objects has equipped them with the tools needed to find food in harsh landscapes.

Финалният епизод на това епично приключение разкрива изненадващата и задушевна история на новите пришълци в Нова Зеландия, като разказва за формирането на страната от днешна гледна точка. Нова Зеландия е едно от последните парчета суша, открита и заселена от хората. Буйно и плодородно, почти всичко, донесено тук процъфтява, често с изненадващи последици. Разказана чрез преживяванията на местните видове – по-специално един вид харизматичен и странно гигантски нелетящ папагал – това е трогателна история на променящата се съдба на дивия живот на Нова Зеландия, откакто човекът е пристигнал за първи път.

Дебютиращ в понеделник, 5 февруари от 20:00 часа, “Нова Зеландия: Митичните острови на Земята” е грандиозно изследване в три части на една от най-красивите страни на планетата и нейната невероятна дива природа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

62 − = 56