От създателите на шлагерната авто поредица по Viasat Explore на 17 март идва ново специално издание – „Редки коли и печалба: Реставрация на класики“. Шестте части на риалити сериала проследяват харизматичния Дерек Матюсън и семейния му бизнес с аукциони в пасторалното  селце Торнтън Ле Дейл в Северен Йоркшир.

Този път, обаче, авто-мото ентусиастите набелязват коли, които според тях имат потенциал, за да ги купят – със собствени средства – и да ги преведат през щателна реставрация, с надеждата да ги превърнат в печалба.

Сред трансформациите са: Vauxhall Astra GTE, някога червена, а сега в светло розови отенъци; , 67-годишен мотопед, на който му е нужно много внимание и любов, за да потегли отново;  MG Montego Turbo със забил двигател; рядък Lotus Elan S1, който не е виждал път от 47 години; Land Rover от ранните 1950-те и суперкола Lotus Esprit от плакатите от 1980-те.

„Всички знаят, че не може да се спечелят пари с реставриране на класически автомобили“ … Мъдрите думи на специалиста по аукциони Дерек Матюсън може да кънтят в ушите им, но операторът и продуцентът на ТВ хита „Редки коли и печалба“ решават да ги пренебрегнат.

„Редки коли и печалба: Реставрация на класики“ ще се излъчва по Viasat Explore, ексклузивно в Централна и Източна Европа в петъците от 23:00 часа, веднага след епизодите от втори сезон на „Екстремно теглене с камиони“.

Във всеки епизод във фокуса на прожекторите е по един автентичен реставрационен проект с различна степен на сложност, който показва колко трудно в действителност е да бъдат възстановени класически превозни средства и да бъдат върнати към отминалата си слава.

Редки коли и печалба: Реставрация на класики  – епизод 1

Екипът приема съвет и решава да се заеме с червен хот хеч от 80-те, който е станал розов от слънцето; екипът купува също класически френски мотопед, който се оказва, че има бележита история.

Редки коли и печалба: Реставрация на класики – епизод 2

Избран е семеен седан от 70-те години, който е претърпял кралско преобразяване, за да го реставрира, и научава какво става с реставрацията на рядък Sunbeam Lotus, прекарал 30 години във ферма.

Редки коли и печалба: Реставрация на класики – епизод 3

С насърчението на Дерек, екипът купува мотоциклет Francis-Barnett Plover на търга; захваща се също с жалко изглеждащо MG Metro, но открива, че колела за него не могат да се намерят.

Редки коли и печалба: Реставрация на класики – епизод 4

„Изглежда сякаш е била изоставена в зоопарк“, казва експертът по боядисване Фил, докато чисти 30-годишни курешки от Ford Capri, а един Triumph TR7 се превръща в суперкола, готова да победи в ралита.

Редки коли и печалба: Реставрация на класики – епизод 5

„Трябва да опитате спортна кола“, казва Дерек, докато избира доста солидна на вид 69 MGB; 15-годишният Джак вече е реставрирал едно Mini и няма търпение да се сдобие с роудстъра.

Редки коли и печалба: Реставрация на класики – епизод 6

Аукционерът Дейв насочва вниманието ни към Lotus Esprit S3 от ’81; това е чистокръвна класика, която се нуждае от подходящо обновяване. „Може да си струва“, казва Дейв. „Малко е вероятно, но може!“

В „Редки коли и печалба: Реставрация на класики“ печалбите са трудна работа, въпреки професионализма на Дерек, Дейв и Пол Матюсън. Екипът неизбежно попада в неудачите, на които се натъкват собствениците на класически коли в опитите си да ги реставрират сами. Понякога няма части, друг път ремонтът отнема много по-дълго от очакваното, а сметките се трупат ли, трупат…

Това са „Редки коли и печалба: Реставрация на класики“ – истински коли, истински класики и истински авто-мото ентусиазъм! По Viasat Explore – всеки петък в 23:00 часа, от 17 март.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

42 − = 41