Вчера (09.10.2020г.) бе излъчен последния осми епизод на „The Boys“ сезон 2 на Amazon. И след като сериала изстреля стрийминг гиганта в пряка конкуренция с най-добрите продукции на Netflix и след като показа неща, които НИКОЙ не си е позволявал да показва на екран и след като вкара толкова черен хумор, колкото НИКОЙ не си е позволявал и след като… не тук ще спра.

The Boys
Season 2, Episode 5
CR: Jasper Savage/Amazon Studios

Сезон две надгражда над сезон едно в пъти от всичко. В сезон едно един от нашите супергерои умря от бомба в г**а, редно беше някой да го замени. Стормфронт е най-доброто нещо, което можеше да се случи на Седмината. Или най-злото? Древна, нацистка и толкова, толкова силна…Начина по който заковава Хоумлендър още с появата си сочи- НИЩО и НИКОЙ няма да и се опре.

Завръщането на Бучър и поемането на контрол от страна Старлайт са две зрелищни сюжетни нишки още в началото на сезона. Да разобличи Воут, като покаже на хората съединение В, което всъщност създава супергероите… тя вербува стар свой познайник, който да влезе в сърцето на звяра и да го открадне. Последва и първата взривена глава в сезона….

The Boys
Season 2, Episode 1
CR Panagiotis Pantazidis/Amzon Studios

Кимико се събра с брат и, след което го загуби по най-жестокия начин. Бездната се превърна в тоталния аутсайдер. Ей-трейн е изгонен и предава Воут и компания. Синът на Хоумлендър развива способности. Бруталната сцена с кита- няма такава просто. Шейпшифтъра, който Хоумлендър кара да се превръща във „възлюбената му“, която сам уби…

Сезонът ни поднесе толкова много лудости, толкова много шашава работа, каквато телевизията не показва. Той прекрачи всички норми, всички граници, всички канони, по които се движат киното и телевизията взети заедно. Предпоследния епизод ни даде финал, от който с усмивка да ни се разчекнат ченетата от ужас. Повтарям- с усмивка да ни се разчекнат ченетата от ужас. Толкова беше забавно и ужасяващо едновременно. Толкова високопоставени глави гръмнаха една след друга, толкова кръв и мозък се изля в съдебната зала, че на края на епизода се чудех къде точно се намирам и какво точно гледам.

Големият финал даде всичко. Всичко, което един финал трябва да даде на своите фенове. Той даде логичен завършек на историята. Той даде много, ама много обрати. И такова зрелище, каквото дори не предполагахме. Разбира се получихме и отговор на това- кои стои зад взривените глави по време на сезона и особено от предпоследния епизод. Стормфронт трябваше да бъде изобличена и унищожена. Просто трябваше. Започна го Ей-Трейн, продължи го Старлайт и го завършиха The Boys. Финалната битка с мега нацистката е най-доброто, което сериала можеше да ни даде. Екшъна, визуалните ефекти и зрелището бяха абсолютно в безумната стилистика на всичко. Женския бой и наблюдаващите ги мъже са извратена наслада за сетивата. А избесняващия син на Хоумлендър е големия триумф. Парчето месо, в което той превръща Стормфрон силно напомня за …. Дарт Вейдър. И да, Бучър е най-добрия възможен баща.

Имаме нов злодей, Хюи отново е в ръцете на звяра, а бе всичко е нагоре с краката, както обикновено, но сме изгледали един брутален, зрелищен и уникално извратен сезон.

Седмитара супергерои, живеещи в утопичния свят на PR-а. Задкулисните игри и битката на The Boys с тях са нещо, от което има още много, ама наистина много да се извади.

Сезон 3 предстои. А Amazon, вече могат да се похвалят официално с първия си блокбастър сериал, преди изобщо да са готови с „Властелинът на пръстените“.

Всички епизоди на „The Boys“ сезон 1 и 2 са достъпни за потребителите на стрийминг платформата на Amazon.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

77 + = 83