„Red, White & Royal Blue“ e роман на Кейси Маккуистон, който излиза от печат на 19.05.2019г. и моментално се превръща в планетарен феномен. Amazon купуват правата и на 11.08.2023г. най-сетне, адаптацията дебютира.

В главните роли са Никълъс Галицин („Пепеляшка“ с Камила Кабейо), като принц Хенри и Тайлър Перез (поредицата „The Kissing Booth“), като синът на президентката на САЩ- Алекс. В поддържащи роли са Ума Търман, като майка му и Стивън Фрай („V като Вендета“), в ролята на Крал Джеймс III.

Хенри и Алекс се влюбват. Принцът се оказва скрит гей, а Алекс се оказва неосъзнат, бисексуален. И някак от там филмът започва да печели зрителя. „Red, White & Royal Blue“ е поредното заглавие, което затвърждава тенденцията- новото модерно е да се представят бисексуалните мъже и техните проблеми. Някак идеята за хомосексуалните такива вече поостаря и бе време Холивуд да качи нивото. След „Сърцебиене“, „Red, White & Royal Blue“ е следващото заглавие, което вади на преден план силен, бисексуален млад мъж.

Историята тук е изключително забавна, свежа и модерна. Героите са потънали в своите светове на кралски височества и политически интрижки, но някак сърцата им се сблъскват и привличането помежду им взима връх. Първите срещи между двамата са изключително непохватни и някак хлапашки. С напредване на историята обаче любовта им и желанието им да бъдат един с друг отвъд интимните моменти- надделява. Разбира се мигът, в който ги хващат в леглото за първи път, естествено голи, е повече от комичен и свеж. Но истинския гвоздей в историята е разкриването на Алекс пред Ума Търман/ майка му. Всеки ЛГБТКИ+ мъж би мечтал за такава майка. По-запозната със сексуалностите от него. Готова за Power Point презентация. Някак хвърляща му, че ако ще е пасивен, ще е редно да си поговорят за кондоми. В този разговор, пред екрана ще има плюене, крещене, смях и припаднали от смях. Толкова откровено, толкова диво, толкова просташки не се бях смял от премиерата на „Всичко, навсякъде, едновременно“ до днес.

Ума Търмън и Тайлър Перез в ролята на президента и нейния син

Главните герои са избрани изключително внимателно, за да представляват различна прослойка от обществото. Достатъчно млади, достатъчно красиви и достатъчно нетрадиционно изглеждащи. И да, Алекс е готиния в историята, а Хенри е нейната душа.

Бавното разкриване на всеки от тях, поетапното хлътване, сцените в Париж, на фона на Айфеловата кула, придават някакъв романтичен оттенък на отношенията им, които едва ли биха могли да станат по-бляскави.

„Red, White & Royal Blue“ е някаква младежка мечта. Какво ли се случва в света на богатите и известните? Какво ли се случва сред хайлайфа? В кралския двор? В президентския апартамент? Ако там се появи мъж с различна сексуалност, какво го очаква? Изгнание? Приемане? Публично порицание? Отлъчване? Нищо?

Филмът задълбава в изключително деликатни теми, които Холивуд не е човъркал. Президентските избори чукат на вратата, Принц Хари напусна двореца и се отказа от титлата си и някак… „Red, White & Royal Blue“ е част от нашето съвремие. Но същевременно с това е и глътка свеж въздух сред летните горещини и е стъпка в правилната посока за ЛГБТКИ + малсцинството. Бисексуалните герои не са имали свои представители в голямото кино и дори стрийминг. Дошъл е и техния момент и „Red, White & Royal Blue“ е една такава история, разказана по модерен, сладурски и много свеж начин.

Заглавието дебютира в петък 11.08.2023г. по Amazon Prime и вече е достъпен за всички потребители на платформата. Едноименния роман към този момент НЕ Е издаден на родния, книжен пазар.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here