Скандалите около провокативното, комедийно шоу на Дейв Чапел „The Closer , продължават. Служители на Netflix проведоха мащабен протест в отговор на критиката от страна на Netflix, към реакцията им. Събитието бе озаглавено “‘Stand Up’ In Solidarity: A Rally in Support Of The Team Trans* Walk-Out At Netflix,” и се проведе на 20.10.2021г. в централния щаб на Netflix в Лос Анджелис.

В пост в социалните медиите, организаторите обявиха:

Протестът е за да подчертае важността на съдържание, което да приоритизира безопасността и честта на маргинализираните общности!

Протеста идва веднага, след като Б. Пейгълс-Минър бе уволнена от работа в стрийминг гиганта. Netflix я обвинява в източване на чувствителна информация към пресата. Минър отрича обвиненията.

Б. Пейгълс-Минър

Чапел предизвика гнева на служителите на компанията с трансфобска риторика и шеги. В една конкретна такава, той се обяви за TERF (Trans – Exclusionary Radical  Feminist). За да налее масло в огъня шефът на Netflix, Тед Сарандос, още в зародиша на скандалите и протестите обяви, че не смята че платформата и нейното съдържание са проектирани за да инициират омраза или насилие. Включително „The Closer“. В последващо свое интервю той си призна, че е оплескал реакцията му към яростта на служителите и че вярва, че разказването на истории има действително въздействие върху истинския свят. Въпреки това, той продължи да защитава „The Closer“, вярвайки, че не го определя, като реч на омразата.

Дейв Чапел

Netflix излязоха с официално обръщение, относно протеста от 20.10:

Ние ценим нашите транс колеги и съмишленици. Разбираме дълбоката болка, която бе причинена. Уважаваме решението на всеки, който прецени да протестира. Осъзнаваме, че имаме още много работа вътре в Netflix и в съдържанието, което предлагаме.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 1