Sony Pictures нямат собствена стрийминг платформа. Това е прекрасна новина за Netflix. Двете компании подписаха дългогодишна сделка- Netflix ексклузино ще стриймват филмите на студиото в прозорец от време, в който НИКОЙ ДРУГ няма да може. Започва се през 2022г. с филми, като „Morbius“ и „Uncharted“.

Netflix ще притежават ексклузивни стрийминг права върху филмите на Sony за период от 18 месеца. HBO MAX стриймва филмите на Warner Bros. стартирайки в деня на кино премиерата им. Това обаче е само за 2021г. Paramount чакат 45 дни кината, след което стриймват филмите си по Paramount+. Филмите на SONY няма да идват в Netflix, преди кино премиерата им и преди да дебютират в платформите за гледаме от вкъщи. Това ще даде на Sony максимално време, да се възползват от боксофиса и печалбите от Home Entertainment.

Сделката ще даде достъп на Netflix до много стари заглавия на Sony. Ако студиото реши да няма кино показ на даден филм, а да го пусне директно за стриймване- Netflix са първи. По подобен начин в момента Paramount продадоха филми, kato „Coming 2 America“ и „Without Remorse“ на Amazon.

Сделката започва през следващата година, за това „Spider-man: No way home“ е с премиера през декември 2021г. и НЕ Е част от нея. „Venom: Let There be Carnage“, също.

Това ще е от полза на Sony основно, но и от полза на Netflix, които непрекъснато губят съдържание. Всички студия отварят собствени стрийминг платформи и прибират съдържанието си от гиганта.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =