Новият трети сезон представя някои от най-красивите културни и географски забележителности в Европа, с помощта на смайваща въздушна хиперлапс фотография 

Документалната поредица от шест части отвежда зрителите на впечатляващо визуално пътешествие из Норвегия, Хърватия, Португалия, Швейцария, Ирландия и Исландия

Открийте Европа, каквато не сте я виждали досега, в третата част от зашеметяващата документална поредица „Европа отвисоко“, която ще се излъчва по National Geographic от 19 септември, неделя, от 22 часа.

Новата поредица от шест части предлага невероятен поглед към някои от най-красивите културни и географски забележителности в Норвегия, Хърватия, Португалия, Швейцария, Ирландия и Исландия, като отвежда зрителите на вълнуващо визуално пътешествие из всяко от тези места.

„Европа отвисоко“ представя спиращи дъха въздушни кадри, които дават уникална перспектива за това как традициите, инженерните постижения и природните чудеса са оформили континента, и обрисуват един динамичен портрет на региона и хората, които го поддържат жив.

Всеки епизод от новия сезон е посветен на определена европейска държава. Това впечатляващо визуално пътешествие поставя акцент както върху творенията на природата, така и върху човешките истории и инженерните постижения, които продължават да оформят тези велики съвременни нации и до днес.

Чрез кадрите в поредицата зрителите ще могат да се извисят над добре познати места като древния град Стон в Южна Хърватия, който е ограден от причудлива стена, простираща се в зигзагообразна форма далеч отвъд града през близките хълмове. В Португалия камерите прелитат над най-дългия пешеходен мост в света, извисяват се над приказния замък на Синтра и показват от птичи поглед как сърфисти изпробват късмета си на най-големите вълни, подходящи за сърф, в света.

В Норвегия дронове се издигат над драматичните пейзажи на отдалеченото селце Инсет на Полярния кръг, докато малки хъскита преминават през последното си обучение, преди да станат пълноправни членове на кучешки впрягове за шейни. Междувременно в Исландия камерите следват археолози, които се борят с вулканичните изригвания, за да спасят част от историята на викингите. Дроновете успяват да уловят кадри на гърбати китове, които рядко са забелязвани на повърхността, и разкриват как снегорини, които следват внимателно планирана „хореография“, се борят да изчистят пистите на летището през зимата.

Поредицата включва и спиращи дъха гледки от Croke Park в Ирландия, който е дом на галските спортове и има репутацията на една от най-добрите игрални площи в света.

„Европа отвисоко“ е продуцирана за National Geographic от Windfall Films (част от групата Argonon). Марк Бридж е продуцент, а Карло Масарела е изпълнителен продуцент на поредицата за Windfall Films.

Описания на епизодите:

Норвегия – Това забележително въздушно пътешествие ни показва Норвегия такава, каквато не сме я виждали досега. Летящите камери разкриват инженерните постижения, които стоят зад най-дългия дълбоководен кабел в света, реят се над арктическите хъскита, докато пресичат замръзнали езера, и улавят най-щастливия пощальон в Норвегия, който пътува по своя зашеметяващ маршрут между островите. Освен обширния неравен скалист пейзаж, издълбан от древни ледници, ще видим и новаторската архитектура, която трансформира бреговете на Осло.

Хърватия – Ще станем свидетели на уникална въздушна обиколка на Хърватия – място, където природните чудеса и историческите забележителности се намират в непосредствена близост. Кадрите от дрон разкриват истината зад невероятните усилия по опазването на римски амфитеатър на 2 000 години. Камерите проследяват от въздуха работата на катерачи, които извършват високорискови ремонти на легендарните стени за катерене на националния парк „Пакленица“. Присъединяват се и към екип от природозащитници, търсещи орли в обширните заливи на река Сава.

Португалия – Това забележително въздушно пътешествие ни разкрива гледки от Португалия, каквито не сме виждали преди. Камерите се спускат по протежението на най-дългия пешеходен мост в света, извисяват се над приказния дворец на Синтра и проследяват от птичи поглед сърфисти, които опитват късмета си на най-големите вълни за сърфиране в света. В страна, където вековните традиции се сблъскват с модерния стил, ще станем свидетели на възстановяването на вековните мозаечни настилки на Лисабон и ще видим една уникална беритба на грозде.

Швейцария – От ултрамодерни градове до зрелищни алпийски долини, камерите на „Европа отвисоко“ се издигат над най-високата европейска обсерватория, обикалят около небостъргач, устойчив на земетресения в Базел, и разкриват изглед от птичи поглед към най-стръмната фуникулярна железопътна линия в света.

Ирландия – Дроновете разкриват технологията, използвана за едно от най-модерните спортни игрища в Европа, извисяват се над драматичния спектакъл на Дъблинския Deer Rut и следват екип, който спасява защитените сиви тюлени на Ирландия. Покрай суровия западен бряг и островите, ще видим инженерните постижения, с които се обновяват селските райони на Ирландия.

Исландия –  Камерите проследяват отвисоко дейността на археолози, които се борят с вулканичните изригвания, за да спасят историята на викингите, улавят редки кадри на гърбати китове и разкриват прецизно планирания „танц“ на снегорини, които се борят да изчистят пистите на летището през зимата. В тази страна на огън и лед ще се издигнем над съвременни архитектурни чудеса, които блестят на фона на драматичния пейзаж на Исландия.

Трети сезон на „Европа отвисоко“ ще се излъчва премиерно от

 19 септември, неделя, от 22 часа по National Geographic

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 3 = 1