„Love, Victor“ е spin-off поредица, базирана на хитът „Love, Simon“ от 2018г. и романа на ИК Ибис от същата година. Сериалът е изключение от правилото, че всяка ЛГБТКИ+ история трябва да бъде силно драматична, сърцераздирателна, с унищожителен завършек, мрачна и изпълнена с лошотия. Поредицата е изключително светла, свежа, позитивна и изпълнена с положителни послания към хората и света. „Love, Victor“ е толкова сладурски и толкова романтичен, колкото никой не би предположил, че е възможно една толкова семпла история да бъде.

Историята?

Виктор е тийнейджър, учещ в същото училище, в което завърши Саймън, не отдавна. Той е във възраст, в която търси себе си. Отношенията му го сблъскват с красива съученичка, с която започва връзка. Но същевременно при едно пътуване „по работа“, той осъзнава влечението си и към открития гей Бенджи. Какъв е всъщност Виктор и на къде ще го поведе сърцето?

Защо си струва?

Не мога да си спомня друг ЛГБТКИ+ филм или сериал, който да е толкова положителен, толкова свеж, толкова младежки и изпълнен със светлина. Проблематиката е изключително актуална, адекватна и възможна и във Виктор спокойно може да се припознае всеки тийнейджър (и не само) изследващ себе си. Латино произходът на главния актьор е допълнителен плюс за всичко случващо се на екран, а неговия контрапункт (Бенджи) е истинска дъвка за окото. Мия е прекрасна, тъмнокожа дама. Изобщо…. има си за всекиго по нещо!

Защо би се колебал да започнеш „Love, Victor“, а не трябва?

Може би си мислиш, че сериалът е гейски. Всъщност , не е. Той третира откриването на Виктор от самия Виктор. Да той в даден момент ще достигне до истината, че харесва момчета много повече от момичета. Именно това търсене, несигурност, съмнения, въпроси и отговори са красивата динамика на младежкото сърце, което се бори с превратностите на живота на една душевност, малко по-различна от обичайната. Във филма има приемственост. Много! Да той третира и ЛГБТКИ+ тематиката, но по толкова деликатен и умерен начин, че тя да НЕ дразни. Просто Виктор и Бенджи са приети, обществото е отворено и не намира това за противоестествено, даже напротив.

Излезли сезони и епизоди до момента

До момента на публикуване на този материал са излезли 2 сезона от по 10 епизода всеки.

Къде може да се гледа?

„Love, Victor“ е продукция на HULU и може да бъде гледан от всички потребители на стрийминг платформата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 4 = 3