EMPIRE дебютираха множество снимки от дългоочаквания епос „The Lord of the Rings: The Rings of Power на Amazon. Сред тях има и няколко прекрасни кадъра зад кулисите.

Не сме искали да създадем телевизионна версия на „Властелинът на пръстените“. Искахме да създадем история от Средната Земя, която заслужава свое място на рафта до книгите и филмите. – споделя шоурънъра Патрк Макай

Джей Ди Пейн допълва своята гледна точка за това, което са създали, така:

Искахме да представим нещо свежо и да разширим картата. Не искахме продължение, предистория или изтръскване на ностлагията. Трябваше да създадем нещо, което да стои на собствените си два крака, нещо достоверно и самостоятелно.

Поредицата яростно се опитва да се разграничи и да представи версия на Средната Земя, която зрителя няма да разпознае. Епохата ще покаже време, в което войната е приключила. Мирът обаче все още не се е въдворил. Има герои с интуиция. Според тях злото не е победено. Те ще се изправят срещу много отричане. През всички тези светове ще видите герои, които ще се справят с войната и съмненията, че предстои още… Галадриел ще бъде в сърцето на историята, но тази нейна версия е много различна от онази на Кейт Бланшет. Тази героиня все още има много да учи. Тя има елемент на вечност в себе си, но все още не е видяла всичко.

Ще видим и Робърт Арамайо в ролята на много по-младият Елронд. Той е на около 1000г. и е далеч по-язвителен от героя на Хюго Уивинг. В него има желание да стъпи в неизвестното.

Гил-Галар е един от героите, който едва ли обикновения зрител помни от „Задругата на пръстена“ на Питър Джаксън. Заедно с Елендил, той води последния съюз на хора и Елфи срещу Саурон. Тук той ще бъде далеч по неуверен владетел. Той е наричан The Last High King на Noldor. По време на войната той е печелил, а по време на мира е опитвал да го овладее. Налагало му се е да използва хора в своя изгода, като обаче вади на показ най-доброто от тях.

Ще видим Садок и Нори в ролята на далечни предци на Хобитите, които познаваме. Нори е изключително любознателна и решителна. Мечтае за приключения, което често я превръща в магнит за бели. Техния вид хобити е номадски. Мигрират според времето и културите, които засаждат. Имат големи каравани върху дървени колела. Много добри са в криенето.

Основния злодей е Саурон а друга ключова фигура е Celebrimbor. Той е Елф- ковач, който бива манипулиран за да създаде The Rings of Power.

Ще има много битки. Много. Във всеки епизод. Много детайли, същества и др. Как ще се почувствате, ако Орк изскочи пред лицето ви в кухнята? Какво е усещането да опитваш да убиеш Орк, когато никога преди това не си го правил? Това ще видим в сериала.

Шоурънърите твърдят, че това не е телевизия, а нова форма, която са създали. Първият сезон е един огромен филм с продължителност осем часа.

Премиерата е насрочена за 02.09.2022г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =