На 19 февруари дебютира едни от най-провокативните ТВ сериали, правени в последните години. „Домина“ е в два сезона от по 8 епизода, последният от които бе излъчен премиерно в разгара на лято 2023 г.

Пищната история проследява живота и възхода на Ливия Друзила – влиятелната съпруга на римския император Август Цезар. В главната роля е родената през 1979 г. актрисата от полски произход Kasia Smutniak, нашумяла също с ролите си в  Perfect Strangers (2016)From Paris with Love (2010) и Tutta colpa di Giuda (2009). По-късно през годината Epic Drama ще излъчи и втори сезон на продукцията.

Междувременно всеки четвъртък от 22:00 часа продължават епизодите на „Работилница за кукли“– мрачна история от викториански Лондон, базирана на международния бестселър със същото име, издаден и на български.

Домина
Премиера от понеделник 19 февруари в 22:00 ч.

Сезон: 1
Брой епизоди: 8 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Domina
Година: 2020

В първия сезон действието се развива по време на царуването на Гай Цезар Октавиан, като е представено чрез невероятната истинска история на съпругата му Ливия Друзила, която променя представите за това какво може да очаква едно момиче от живота и се издига до най-влиятелната жена в света. Започваме в навечерието на първата сватба на Ливия и я следваме през нейното изгнание и завръщането ѝ в Рим, когато тя е решена да си върне всичко, което е било откраднато от нея… И тя го прави блестящо, като се омъжва за мъжа, който го е откраднал.

До 30-годишна възраст Ливия си връща собствеността, статута и много повече, но скоро открива, че не е достатъчно да вземеш властта, а трябва да можеш и да я задържиш, когато всички останали също я искат… и особено ако желаеш да оставиш наследство като всеки друг.

Работилница за кукли
Продължение от четвъртък 1 февруари в 22:00 ч.

Сезон: 1
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Doll Factory
Година: 2023

Айрис изкарва прехраната си с боядисване на кукли, но мечтае да стане художничка, Сайлъс е препаратор, който се надява да намери толкова уникален предмет, че да му донесе голяма слава, а Луис е плодовит художник, който търси следващата си муза. Когато съдбата ги събира, Айрис получава възможност да започне нов живот – но същевременно става обект на зловеща мания. Това е безпощадна история за това какво се случва, когато една жена се осмели да вземе това, което иска, в един свят, който по-скоро ще я убие, отколкото да ѝ позволи да го получи…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

24 − = 19