На 6 октомври по Epic Drama дебютира хитовия сериал „Змията“/ The Serpent – задъханопреследване на смъртоносен хищник, което изпитва решимостта на преследвачите му да разкрият престъпленията му. Действието отвежда зрителите на мрачно пътуване из най-усойните кътчета на човешката психика като се впуска в ума на известния сериен убиец Чарлз Сображ и проследява неговото международно преследване и арест.

Сображ е френски гражданин, извършител на поредица от убийства през 1970-те години в Югоизточна Азия. Неговите жертви са предимно западни туристи. Наричан е също „убиецът на бикини“, „разцепващият се убиец“ или „Змията“. Последното название придобива поради способността си да адаптира външния си вид, за да избегне разпознаване и ареста.

Сериалът „Змията“ получи възторжени оценки от критиката във Великобритания, която го окачествява като Шедьовър, който ще ви държи в напрежение“ (The Guardian) и Задължителен за гледане от всеки, очарован от най-мрачните кътчета на човешката природа“ (The Telegraph), докато изпълнението на актьора Тахар Рахим (A Prophet, The Mauritanian) като Чарлз Сображ е оценено като Абсолютно хипнотизиращо“ (The Independent).

Банкок през 1975 г. Сображ е крадец и измамник, който се представя за търговец на скъпоценни камъни. Той примамва предимно млади туристи, пътуващи по „азиатския маршрут на хипитата“, като безмилостно експлоатира тяхната наивност, взима парите и паспортите им, а накрая – и живота им.

Когато Херман Книпенберг (в ролята Били Хаул, Dunkirk, Star Wars: The Rise of Skywalker) – младши дипломат в нидерландското посолство в Банкок – започва да разследва изчезването на двойка от Нидерландия, той случайно се натъква на сложната мрежа от престъпления на Сображ.

Всичко започва с две деформирани изгорени тела. По-висшестоящи от Херман, за съжаление – решават, че става въпрос за типична история с хипита, които сами са си навлекли неприятности. Херман Книпенберг приема случая присърце, обаче, и започва собствено разследване, което отприщва серия от събития, превръщащи го в главния преследвач на Сображ.

Чарлз се представя на търговеца за скъпоценни камъни Ален Готие. Използва чара си, за да примамва странстващи туристи в апартамента си в Банкок, където прави шумни партита и извършва престъпленията си заедно със своите верни съучастници – приятелката му от френско-канадски произход Мари-Андре Леклерк (в ролята Джена Колман, Victoria, Captain America: The First Avenger) ипоследователя му с индийски корени Аджай Чоудхури. Сображ се сприятелява с гостите си, а след това ги упоява и ограбва.

Херман се вманиачава по случая – той привлича ‘Комитет за действие’, който събира доказателства, които да вкарат Сображ в затвора. В този „комитет“ влизат здраво стъпилата на земята съпруга на Херман, Анджела (в ролята е Ели Бамбър, позната на зрителите на Epic Drama от The Trial of Christine Keeler), малко грубоватият парламентьор от белгийското посолство Пол Сиймънс (ветеранът Тим Макинърни, Notting Hill, Game of Thrones) и съседите на Чарлз и Мари-Андре, младата двойка Надин и Реми Гир, които първоначално са очаровани от приятелството със Сображ, но бързо успяват да осъзнаят колко ужасни неща се случват в апартамента му.

Благодарение на усилията на Хeрман и съмишлениците му, Сображ и неговите съучастници стават главни заподозрени в редица неразрешените случаи с убийства на млади западни туристи, пътували в Индия, Тайланд и Непал. Измъквал се многократно от хватката на властите, Сображ се превръща в най-търсения човек и има заповеди за арест на три различни континента. Той няма намерение да бъде заловен и се впуска в убийствена авантюра по света. Херман Книпенберг, обаче, е решен да го хване и да постигне справедливост за жертвите му и семействата им.

The Serpent дебютира по Epic Drama в 22:00 часа на 6 октомври. Обсебващата поредица в 8 части ще се излъчва в петък от 22:00 часа с повторение в неделя от 23:30 часа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

86 + = 92