„Elite“ е може би най-успешната чуждоезична, оригинална продукция на Netflix. Хит поредицата дебютира своя четвърти сезон преди седмица и отново е сред най-стриймваните заглавия в платформата. Испаноезичния сериал е най-провокативното, най-хапливото и най-апетитното зрелище, което Netflix са давали на потребителите си от времето на „Sense8“ насам. В него има изключителни интриги, прекрасни актьори, много секс, има гей двойка мъже, има бисексуална тройка, има гей двойка жени, има мюсюлмани, има богати, има много богати, има и бедни. Има за всекиго по нещо.

Историята?

В изключително скъпарско училище в Испания, само Елитът е способен да се уреди с място и да се учи. Изключителна палитра от характери се среща под покрива на гимназията. Избухват убийства, съмнения, сексуални посегателства, разследвания, изплуват тайни и ежедневието на тийнейджърите, техните семейства и близки, биват разклатени из основи.

Защо си струва?

„Еlite“ е много различен от всичко, което сме гледали до сега. Той предлага толкова пиперливи отношения и болезнени теми, които никой не се е осмелявал да закачи. Мюсюлманката с шал на главата, която е принудена да го свали в светското училище. Спортния тип, корав мъжкар, който се оказва гей. Много сбъркан син на две лесбийки, който харесва и спи със всичко наред- жени, мъже. Мега ку*ката- богата, красива, разюздена и много, много самотна всъщност. Доброто момче, със скапания брат-престъпник. Мюсюлманин от силно религьозно семейство, който се оказва скрит гей. Чистачка, която създава свой измислен свят, живот и богатства, за да се впише сред елита. Палитрата от характери и съдби е толкова пъстра, толкова разноцветна, че сблъсъка между тях може да предизвика… дъга.

Защо би се колебал да започнеш „Elite“ на Netflix, а не трябва?

Може би ще ти се стори твърде тийнейджърски. Може би ще ти се стори твърде политически коректен. Може би ще ти се стори твърде гейски. „Elite“ не е твърде в нито една посока. Той е по малко от всичко и е толкова премерен и пиперлив, че трудно мога да си представя по-голяма мяра. Сериала дъни в някоя посока толкова жестоко, че да предизвика въображението на зрителя и спира точно тогава, преди да премине границата и стигне отвъд рамките на допустимото. Няма начин да не се припознаеш в някой от героите. Няма начин да не успееш да почувстваш техните драми, влечения, радости и възбуда. Няма начин. „Elite“ поразява!

Излезли сезони и епизоди до момента?

До момента на публикуване на този материал има излезли 4 сезона от по 8 епизода всеки от тях. Акто част от актьорите НЕ СЕ завръщат за актуалния сезон 4. Поредицата е подновена за сезон 5.

Къде можеш да го гледаш?

Всички сезони на „Elite“ са достъпни за потребителите на Netflix.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

27 − = 20