Във финалните два епизода на сезон едно видяхме как кралица Алисънт узурпира трона за сина си Егон II от законния наследник, кралица Ренира. Официално войната не бе обявена, до финалните събития на сезона в небето над Вестерос.

Във финална Ренира праща синовете си Джейс и Люк да подсигурят връзките и за предстоящите събития. Джейс отива в Зимен Хребет при Старките и в Долината при домът Арин. Люк отива в Бурен край в домът Баратеон. Там той попада на чичо си Емънд Таргариен и скоро след това двамата се оказват в битка в небето. Тя завършва със смъртта на Люк.

Почитателите на книгата знаят, че отмъщението на майка му ще бъде зловещо и ще се случи през двама герои- Blood и Cheese. Сценаристът на сезон 2, Сара Хес потвърди, че и двамата ще бъдат показани в сезон 2.

Историята на Blood и Cheese няма да ви разочарова. – посочва тя

След смъртта на Люк, Черните, водени от Ренира, ще наемат Blood и Cheese за брутално отмъщение. В книгата то е описано от принц Деймиън, като „Око за око, син за син“.

Смъртта на Люк е повратната точка за войната, известна като Танц с дракони. Тя е началото на края за династията Таргариен. Появата на Blood и Cheese ще бъде определяща за предстоящите събития.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

32 + = 37