Режисьорът на трилогиите „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“ разкри, че Амазон са го търсили за участие в проекта „Lord of the Rings: The Rings of Power“.

Попитаха ме, дали искам да се намеся. Аз и сценарист-продуцента Фран Уолш. Отговорих им, че е невъзможно да отговоря на този въпрос без да съм видял сценарий. Те ми отговориха, че веднага щом получат първите няколко сценария ще ми ги изпратят. Това никога не се случи. Повече не чух от тях нищо.

През 2018г. в свое интервю пред великобританското „Metro“, режисьорът споделя:

Мисля, че ще ни пратят сценарий, за да видим дали не бихме могли да им помогнем.

Въпреки случката Джаксън желае най-доброто на продукцията и няма търпение да я гледа, като редови зрител.

Ще го гледам! Не съм от ония, които ще им пожелаят да се провалят. Правенето на филми е достатъчно трудно. Ако някой направи добър филм или сериал, то това е причина за празненство. Нямам търпение да го гледам, като неутрален зрител.

Amazon studios отговориха на коментара на Джаксън по следния начин:

Преследването на правата за нашия сериал ни доведе до задължението да се дистанцираме и разграничим от филмите. Имаме изключително уважение към Питър Джаксън и филмите „Властелинът на пръстените“. Развълнувани сме , че той няма търпение да гледа „The rings of power“.

Имало е правни пречки, които са наложили филмите и сериалът да бъдат разделени. Tolkin Estate са били против участието на Джаксън в сериала. Те не са имали участие във филмите, а Кристофър Толкин е заклеймил трилогията, като разрушаваща работата на баща му. Според него са направили екшън филми за младите, които не притежават красотата и сериозността на книгите.  Tolkin Estate обаче са пряко свързани със сериала.

Премиерата на „The Lord of the Rings: The Rings of Power“ е насрочена за 02.09.2022г. по Amazon Prime.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =