Носителя на Оскар композитор Хауърд Шор (трилогията „Властелинът на пръстените“) преговаря със студиото, за да се завърне към Средната земя.

Това ще бъде едно от най-добре приетите и най-желани от феновете попълнения. Нито Питър Джаксън, нито актьорите от оригиналните филми ще се появят в сериала. Хашърд Шор спечели оскар за музиката към „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена“ и „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля“, като за него грабна и статуетката за най-добра песен за „Into the west“.

Впечаляващата палитра от филми, чиято музика Шор е написал, включва: трилогията „Хобит“, „От другата страна“ на реж. Мартин Скорсезе,“Авиаторът“ на реж. Мартин Скорсезе, „Догма“, „Мисис Даутфайър“,“Мълчанието на агнетата“, „Здрач: Затъмнение“ и много други.

Снимките на сезон 1 от поредицата приключиха на 02.09.2021г. Той струва $465 млн. на Amazon, което го превръща в най-скъпия телевизионен продукт за всички времена.

Далеч преди премиерата на първия сезон, сериала вече е подновен за втори. Той обаче няма да се снима в Нова Зеландия, а във Великобритания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

30 − 21 =