Prime Video обявиха официално, че са поръчали игрален сериал, адаптация по култовата игра „God of War“. Поредицата ще бъде в сътрудничество със Sony Pictures Television и PlayStation Productions.

Amazon споделиха, че сериалът ще се базира на втората игра, която проследява съдбата на Кратос от скандинавските митове за Мидгард, след отмъщението му в древна Гърция.

Точно както в играта, поредицата ще ни запознае с Кратос ще се отправи на приключение към най-високия връх, заедно със сина си. Това е последното желание на покойната му съпруга.

Рейф Джъдкинс („Колелото на времето“ на Амазон) ще бъде шоурънър и изпълнителен продуцент. Марк Фъргъс и Хоук Остби (работили по „Железния човек“ и „Децата на хората“) ще бъдат сценаристи и изпълнителни продуценти. Кори Барлог  (работил по играта) ще бъде също един от изпълнителните продуценти.

God of War дебютира през 2018г. и бе изключително добре приета от критиката. Продължението, „God of War: Ragnarok“ дебютира през 2022г. и бе включена в почти всички списъци с най-добрите игри на годината.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 11 = 12