Finding_Nemo_3D_news

„Търсенето на Немо“ бе достатъчно силен световен феномен преди 9 г. за да предизвика създателите му от PIXAR да помислят за конвертиране в 3D и опит да приберат парите на хората още веднъж. Тук ви съветваме дали си струва да похарчите още някой и друг лев за да видите как е минал процеса на конвертиране или филмът си е достатъчно, ако не ПО-добър в оригиналния си 2D формат.

Преди всичко, е важно да споменем че едва ли има друг филм на PIXAR, който да се вписва по добре в нуждите на 3D-то от „Търсенето на Немо“. Впечатлението за разстояние между образите, дълбочината на океана и едно безкрайно пътешествие на Марвин в търсене на сина му, са идеалната причина да се добави още едно измерение към и без друго близката до съвършенство анимация. Разбира се „Търсенето на Немо“ никога не е замислян като триизмерен. Целият филм е сниман с идеята и усилията за 2D. От друга страна ефектът „Отвъд екрана“ практически отсъства. Едва няколко са сцените, в които в оригинал има предмети, които излизат на преден план, за да може аниматорите да се заемат с тях и да ги изведат „отвъд екрана“. Но за сметка на това дълбочината на образите практически компенсира отсъствието на  ефектът „Отвъд екрана“.  Оригиналният филм  е предоставил изключителни възможности за дълбочина на океана, неговите богатства и релеф, които 3D то извисява до нови хоризонти.  Дълбочината на образите е толкова невероятна, че на моменти  всичко на екрана прилича на живо. И това усещане продължава през целия филм. Дори яркостта на оригинала е запазила цялата си палитра цветове, които 3D очилата не успяват да замъглят. Океанът е син и слънчевите лъчи го обагрят. Няма да имате проблеми да следите случващото се на екрана, а мъгливи моменти практически НЯМА.

FNC-147_rgb

Тоталната липса на агресивност и меката дълбочина са причина „Търсенето на Немо „ да НЕ предизвиква здравословни проблеми. Ще излезете от прожекцията без главоболие, остатъчни ефекти или отегчени, че сте гледали 3D. Може да прецените че не си е струвало допълнителните пари за 3D конвертирането на  филма, но със сигурност няма да останете с усещането, че 3D-то е направило преживяването ви по-лошо.

ТОЧКИ:

Вписва ли се?:  5/5

Плануване и усилия: 2/5

Ефект „Отвъд екрана“: 2/5

Дълбочина на образите: 5/5

Яркост: 5/5

Здраве: 5/5

ОБЩО ТОЧКИ: 24 от 30 възможни

[merlic_poll id=“37522″]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 3 = 3