Като собственик на сайт за кино, следя проекти, които са на път да се превърнат във феномен от рано.  www.cinebum.eu стартира доста след премиерата на „Три метра над небето“ и много преди премиерата на неговото продължение, със заглавие „Tengo ganas de ti“ или в свободен и неофициален превод на български език „ИСКАМ ТЕБ“! Държа да отбележа, че филмът е продуциран от една от НАЦИОНАЛНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ В ИСПАНИЯ. В него няма визуални ефекти, мащабни битки, чудовища, голотии… Филмът е базиран на книга (както предходната част) и разказва простичка (до колкото това е възможно) история за един любовен триъгълник между мъж и две жени, които го обичат безумно и той обича безумно….

Ако не сте гледали, а възнамерявате да гледате „Искам теб“ подминете тази статия, защото тя ще съдържа доста издайнически неща за сюжета на историята, но ако въпреки това държите да научите, след което да я изстрадате с героите на екрана…. продължете…

Силата и на двата филма е в неговите герои Аче и Баби в първия филм, Аче, Баби и ДЖИН- тук! И смело мога да кажа, че най-голямата стъпка на „Искам теб“ към едно по-добро преживяване, е появата на Джин и идеалния избор на кастинг режисьора за актриса, която да поеме ролята и. Няма да коментирам Марио Касас (Аче), който си завоюва място в сърцата на българските момичета, а и не само, още с първия филм, който и тук е блестящ. Истинска харизма, обаяние и сила струят от него. Тук отново героят му кара да се влюбим в него защото е способен на двете крайности…да излъчва, сила, мощ и мъжество и да бъда истински раним, да демонстрира чувства, да плаче и да показва как може да бъде разпокъсано едно мъжко сърце!

Истинското сърце на филма е Джин. Младата актриса, която директно си признавам НЕ ПОЗНАВАМ и чието име не запомних е истински огън. Тя е пълна противоположност на Баби. Джин е смела, нахакана, тя винаги се оправя сама, опърничава, спортна натура, луда, безкомпромисна, обичаща риска и доволно развратна, когато е необходимо. Джин е момичето, което може да ступа Марио Касас на ринга, Джин е момичето, което има тъмен молив около очите и тъмен лак на ноктите, Джин е момичето, което се облича като бунтарка, Джин е онази, която не се притеснява да си легне с Аче на един … „връх“ над града, Джин е онази, която не се притеснява да го прелъсти в тоалетната… Джин е всичко това. Но тя е и  много още… Джин страда, когато страда- я боли, когато я боли- го показва, когато го показва- наранява. Джин е онази, на която и минава. Защото Джин обича. Тя обича истински. Може би не за пръв път, може би не за последен път но обича с цялото си сърце, душа и точно по начина, по който е способна. Джин е свободна, тя е свободолюбива и непокорна натура и точно тези нейни качества карат Аче да се влюби в нея!

От друга страна, стои Баби…. която този път е ВСИЧКО, което не беше в миналия филм. Тя е зряла, грижеща се, любяща. Тя изглежда значително пораснала. Баби вече не е момиче, тя е жена. Истинска, красива  и стилна жена, като изключим една черна рокля и едно ужасяващо червено червило, с които закова погледа ми към екрана за да се убедя че не съм увредил зрението си и наистина изглеждаше така, но определено, да. Има стил! Баби има значително по-малка роля в тази част. Тя се появява едва в кулминацията на филма, когато е първата и среща с Аче и когато всички трябва да останем без дъх от тази среща. Нещата се получават на половина. Представях си мащабен декор, просторна зала, поляна, улица… нещо, където те стоят в двата края …. Не просто фоайе с прием…. някак си мина кротко. Сухата сцена на плажа, която тя предизвика, съблазнявайки Аче ме остави абсолютно равнодушен и дори леко невярващ, че така може да се случат нещата. Защото НИТО ТЯ е това, нито ТОЙ е това. Логиката на емоциите им, би следвала той ДА ПРЕКЪСНА нещата, но се предаде и…. неизбежното се случи….

Във финалното действие, наистина режисьорът успя да създаде анархията от края на първия филм. За период от не повече от 15-20 мин целият свят на всички започна да се разпада и почти се рухна…. майката…. безумната сцена с моторите, която водеше към постоянното очакване за смъртта на Аче ( справка първия филм, същия мотор, смъртта на Пойо при същото състезание), сексът между Аче и Баби, постоянно показваната ни Джин насред тези сцени, опитът за изнасилване, побоят, раздялата на двамата и плачещият Аче. Ей… признавам, че му се отдава на това момче да впечатлява и да припомня, че като ни боли и ние мъжете плачем.

Най-големият коз, на „Искам теб“ е решението в самият финал. И неговото послание. Първата любов е най-силна. Тя не се забравя. Първата любов ни белязва за цял живот и я носим в сърцето и душата си. Първата любов е част от нас. Но първата любов почти винаги не единствената. Тя е преодолима. Човек може да се влюби отново. Човек може да се влюби и да обича не по-малко силно от първия път. Човек може да попадне на своята сродна душа след като е изстрадал своята първа и толкова силна любов. Ако Аче, се бе върнал при Баби, нещата щяха да се провалят и емоционалния финал да не се получи. Ако ДЖИН бе останала сама, след всичко което преживя и всичко, което сама си причини, нещата щяха да се провалят.

Филмът носи изключително силно послание. Ако си влюбен или си се влюбвал, можеш да оцениш колко силно чувство е това и как всеки миг, в който в два поредни кадъра виждаме Джин и Баби, нещо ни бодва в сърцето. Любовен триъгълник, чувства, емоции, изневяра, искреност, обич, сърце, душа, живот… това са думи, които се блъскат в съзнанието ни през целия филм. „Искам теб“ носи много силен емоционален заряд, и не претендира да бъде нищо повече от една наистина силна любовна история.

„Искам теб“, както и „Три метра над небето“ не получиха своите кино премиери за България. Това не попречи около премиерата на „Искам теб“ профилът на филма при нас и новините около него, да се превърнат в най-обсъжданата част от сайта. Профилът му е най-посещаваната публикация, от както съществуваме с над 70 хил. хита и  хиляда харесвания. Това е най-коментираната статия… Ако имате начин….изгледайте филма. Отдайте му се и оставете Аче, Баби и Джин да ви влюбят в себе си… Те го заслужават!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 70 = 73