Премиера в България: 05.04.2019г.
Световна премиера: 05.04.2019г.
Жанр: Екшън, Фентъзи, Фантастика
Продължителност: 131 минути
Формат: 3D/IMAX 3D/4DX
Сценарист: С.С. Бек, Хенри Гайдън, Дарън Лемке, Бил Паркър
Режисьор: Дейвид Ф. Сандбърг
В ролите: Джак Дилън Грейзър, Марк Стронг, Закари Леви, Купър Андрюс, Грейс Фултън, Ашер Ейнджъл, Файт Хърман, Ян Чен, Джован Арманд, Рос Бътлър, Мишел Борт, Адам Броуди
Разпространител: Александра филмс / Warner Bros. / DC Entertainment / New Line Cinema

„Шазам!” ще разкаже историята на тийнейджъра Били Батсън, който се превръща в супергерой, когато произнесе магичната дума „Шазам!”. А самата дума е акроним от първите букви на шестима гръцки богове – S (Соломон), H (Херкулес), А (Атлас), Z (Зевс), А (Ахил) и М (Меркурий).

Всички имаме скрит супергерой в себе си, който с помощта на малко магия може да бъде изкаран наяве. В случая с Били Батсън, благодаряние на древен магьосник и една вълшебна дума, 14-годишният сирак може да се превърне в порасналия супергерой ШАЗАМ. По душа все още дете – в изваяното тяло на истински бог – Шазам се наслаждава на своята пораснала версия като всеки типичен тийнейджър със суперсили: забавлява се с тяхна помощ! Може ли да лети? Дали има рентгеново зрение? Може ли да изстрелва светкавици от ръцете си (да!)? Може ли да пропусне часовете в училище?

С помощта на своя луд по супергероите приятел Фреди, Шазам се впуска да тества границите на своите възможности, забавлявайки се безразсъдно като дете, каквото всъщност е. Но той трябва да ги овладее бързо, за да се пребори със смъртоносните сили на злото, контролирани от д-р Тадеуш Сивана. Той е хвърлил око на силите на Шазам и иска да ги притежава.

Дейвид Ф. Сандбърг („Анабел 2: Сътворение“) е режисьор на филма на New Line Cinema „ШАЗАМ!“, в който участват Закари Леви (сериала „Чък“) в ролята на едноименния супергерой на DC, заедно с Марк Стронг (поредицата „Kingsman“) в ролята на суперзлодея д-р Тадеуш Сивана и Ашър Ейнджъл (сериала „Andi Mack“) като Били Батсън. Питър Сафрън („Аквамен“, поредиците „Заклинанието“ и „Анабел“) е продуцент на филма.

В „ШАЗАМ!“ участват още Джак Дилън Грейзър („То“) като най-добрия приятел на Били, Фреди, и номинираният за „Оскар“ Джимон Хонсу („Кървав диамант“) в ролята на магьосника. В актьорския състав са още Фейт Херман (сериала „This is Us“), Грейс Фултън („Анабел 2: Сътворение“), Иън Чен (сериала „Нови в квартала“), Йован Арманд (сериала „Хавай 5-0“), Марта Миланс („Убийствени жени“) и Купър Андрюс (сериала „Живите мъртви“).

Издържан в стила на DC вселената, но с невероятно забавен тон, насочен към семейната публика, сценарият е дело на Хенри Гейдън, по сюжет на Гейдън и Дарън Лемке, базиран на героите на DC. Шазам е създаден от Бил Паркър и Си Си Бек. Джефри Чернов, Кристофър Годсик, Уолтър Хамада, Джоф Джонс, Адам Шлагман, Ричард Бренър, Дейв Нюстадтер, Дани Гарсия, Хирам Гарсия и Дуейн Джонсън са изпълнителни продуценти.

Творческият екип на Сандбърг включва неговите сътрудници от „Анабел 2: Сътворение“: оператора Максим Александър, художника Дженифър Спенс, монтажиста Майкъл Алър и дизайнера на костюми Леа Бътлър. Музиката е дело на Бенджамин Уолфиш   („Блейд Рънър 2049“, „То“, „Анабел 2: Сътворение“).

                Продукция на New Line Cinema, „ШАЗАМ!“ ще бъде разпространяван на 3D и IMAX 3D от Warner Bros. Pictures.

www.ShazamMovie.com

ЗА ПРОДУКЦИЯТА

 

Ако искаш да спасиш света – кажи вълшебната дума!

                „Всяко хлапе си мечтае да стане супергерой“, казва режисьорът на „ШАЗАМ!“ Дейвид Ф. Сандбърг. „В света на нашата история, в който съществуват Супермен и Батман, Били Батсън е едно хлапе, чиято мечта се сбъдва“. Но за Били има една уловка – той не само се сдобива със суперсили, той става възрастен – поне външно изглежда така – с най-могъщото име: ШАЗАМ е съкращение с първите букви на Соломон, Херкулес, Атлас, Зевс, Ахил и Меркурий.

                Зад външността на супергероя Шазам се крие едно палаво сираче, опитващо се да намери своето място под слънцето, което не знае нищо за такива герои, да не говорим как да бъде един от тях. Това е уникалното в този герой, отбелязва Сандбърг и добавя: „Той се сдобива със силите си в резултат на магия. Били е просто дете, но точно защото е с чиста душа и силен дух, той е избраният. Той е шампионът. Именно това ме привлече към проекта“.

Звездата Закари Леви казва, че комбинацията от всички аспекти на историята е толкова завладяваща за него. „Да, историята е за Били Батсън, който се превръща в най-силния човек на Земята и неин защитник тъкмо в момент, когато ще се сблъска със свръхестествени сили на злото, на които трябва да се научи как да се противопостави. Но всъщност това е страхотна история за съзряването, в която има и семейни мотиви, и много екшън“.

За Леви участието в „ШАЗАМ!“ – филм за сбъдването на мечтите – потвърждава, че животът имитира изкуството… или може би обратното. Трудно е да се каже кои мечти стават реалност – на Шазам или неговите собствени. „Все по-често попадаме на персонаж, който се превръща в супергерой, той се сдобива с невероятни сили, всички се нуждаят от него и той си мисли: Супер, пак ли трябва да спасявам света?“, обяснява Леви. „Но Били Батсън е зашеметен, и това превръща Шазам в един от малкото супергерои в цялата комикс вселена, които са развълнувани от възможността да бъдат супергерои. Знаех, че това ще улесни максимално актьорската ми задача, защото нямаше как да скрия вълнението си от това, че вдъхвам живот на Шазам“.

                “ШАЗАМ!“ отбелязва втория опит на продуцента Питър Сафрън в жанра на супергероите, след миналогодишния, невероятно успешен хит „Аквамен“. Макар да признава, че има прилики между двамата герои, които се борят да намерят своето място в съответните светове, Сафрън казва: „Всяка от екранизациите на DC може – и трябва – да се откроява с различен стил. Героите живеят в различни светове, а при Шазам ни хареса идеята за комбинирането на здрав екшън с елементи на невероятна комедия. Това, което лично на мен ми допада в „ШАЗАМ!“, е моментът със сбъдването на мечтите, идеята, че всеки може да стане супергерой. Баща ти не трябва да е милиардер, не е нужно да идваш от планетата Криптон“.

                За Сафрън освен това е удоволствие да работи със Сандбърг, специалист по хорърите, който навлиза във вселената на DC. „Дейвид стана невероятно популярен със своите филми на ужасите“, продължава Сафрън. „Не гасете светлината“ и „Анабел 2: Сътворение“ бяха посрещнати с одобрение от критиците и постигнаха комерсиален успех. Сега с „ШАЗАМ!“ зрителите ще открият, че той притежава и невероятен комедиен талант“.

                Хенри Гейдън е автор на уникалния, зареден с много екшън и забавни моменти сценарий, по сюжет, който той и Дарън Лемке адаптират по комиксите. „Чел съм комикса на Джоф Джонс New 52“, спомня си Гейдън“, „след това прочетох The Power of Shazam! на Джери Ордуей от 90-те и няколко по-стари книги. Веднага прозрях привлекателността на историята и героите и насочих вниманието си към всички тези неща, за които обичам да творя. Наслаждавах се да пиша от гледната точка на едно дете, опитвайки се да разсъждавам като един 14-годишен хлапак, изненадващо сдобил се с тези сили, който не се пита: „Как мога да спася света?, а „Какви яки неща мога да правя?“

                Леви потвърждава, че когато сценарият на „ШАЗАМ!“ попада в ръцете му, „Не можех да го оставя! Прочетох го, просто прелистих страниците и само си повтарях: да, да, да, да, да, още веднъж да, сто пъти да. Той разказваше историята на супергероя, историята на детето, една семейна история… и всичко това подправено с хумор и много сърдечност“.

Освен Леви, от екипа подбират интригуваща група актьори – възрастни и деца – за главните роли, от опитни ветерани като Марк Стронг в ролята на суперзлодея д-р Тадеуш Сивана и Джимон Хонсу в ролята на даряващия сили магьосник, до познати лица като Ашър Ейнджъл в ролята на Били Батсън и Джак Дилън Грейзър в ролята на Фреди Фрийман, Фейт Херман, Грейс Фултън, Иън Чен и Йован Арманд допълват актьорския състав.

                Заснет почти изцяло в Торонто – във вътрешността му и много често навън в смразяващата канадска зима – Сандбърг е заобиколен от прекрасен творчески екип, като с повечето от неговите членове е работил и преди, включително с оператора Максим Александър, художника Дженифър Спенс и дизайнера на костюми Леа Бътлър. Сандбърг споделя: „Имахме късмет да работим с най-добрите професионалисти, местни от Торонто, както и екипа по каскади на „Аквамен“, дошъл директно от Австралия, като всички в него са работили по доста големи продукции… Наистина разполагахме с най-добрите от най-добрите“.

„Били Батсън, избирам те за шампион!“

АКТЬОРСКИЯТ СЪСТАВ

Сандбърг казва, че отдадеността на Леви и неговия младежки вид са били определящи за избора му за ролята. „Важно беше да намерим някой, който да изглежда като дете в тялото на възрастен. Мисля, че грешката, която мнозина правят, когато възрастни се опитват да играят деца е, че те понижават коефициента им на интелигентност и така изглеждат глупаво на екрана. А децата не са глупави, те са просто неопитни и имат друга представа за живота. И не могат да преценяват правилно нещата, за разлика от възрастните. Така че търсихме точно такъв типаж и го открихме в лицето на Закари Леви“.

                Леви е развълнуван от възможността да представи 14-годишния младеж, скрит в него. „Не искам да казвам, че аз съм едно пораснало дете“, смее се той, „но бях много ентусиазиран, изпълнен с надежда и енергия. Така че да се появиш на снимачната площадка и да играеш този герой Шазам, да летиш и да се биеш с лошите? Бях напълно готов! Нямах търпение при снимките на всяка сцена от този филм да вдъхна живот на този невероятен супергерой, който освен това е с голямо сърце, а притежава и чар и чувство за хумор“.

                Актьорът предполага, че израстването му на фона на четене на комикси и играенето на видеоигри му е било от полза. Но все пак „сцената, в която магьосникът превръща Били в Шазам и той чува неговия глас за първи път – и това е моят глас! Нямах търпение за този момент, знаех, че ще бъде толкова забавно“. Или да играе сцените „когато вижда отражението си за първи път или когато разучава своите суперсили, трудно е да изброя всичко“, добавя Леви.

                Леви казва, че да играеш момче в тялото на възрастен мъж е все едно да се раздвоиш. „Децата не са толкова погълнати от живота, за разлика от възрастните. Те не се занимават със сделки или ипотеки; те само трябва да ходят на училище и често си казват: Хич не ми се ходи сега на математика. Те не са натрупали още опита и мъдростта на възрастните, за да разберат защо нещата са такива, каквито са“.

„Но макар и вече възрастен, и точно като един актьор“, продължава той, „винаги съм се опитвал да запазя желанието си за живот, заедно с ентусиазма и искреността, което мисля, че е напълно присъщо за повечето деца. До известна степен техните души са напълно чисти и мисля, че това е великото в тази история и това е уникалното специално при Били. Той е с чисто сърце и затова магьосникът му предава тези сили. А това е доста хазартен ход – да дадеш на едно 14-годишно дете силите на истински богове“.

Освен мъдростта на Соломон, силата на Херкулес, издръжливостта на Атлас, могъществото на Зевс, бойните умения на Ахил и бързината на Меркурий, „Той може да бълва мълнии, което е съвсем в стила на способностите на Зевс“, казва Леви.

На снимачната площадка актьорът се забавлява, докато опознава силите на Шазам, точно както се случва с неговия герой. „Една от сцените, които ми бяха много забавни, беше когато той предотвратява един обир и разбира, че не го ловят куршуми. Всъщност той започва да се киска, защото куршумите буквално го гъделичкат“. Много преди да започнат снимките, още когато прочита сцената, Леви признава: „Направо откачих, започнах да се смея с пълно гърло, превивах се от смях в хола вкъщи. Беше невероятно забавно. Няма как да видите Батман или Супермен да изпитват гъдел от своите възможности. Тези момчета има своите проблеми, с които се занимават от толкова време, докато Били едва сега се появява в този свят. Може да усетите неговата наслада и точно това ми хареса“.

Говорейки за способностите на супергерой на Шазам, Сандбърг отбелязва: „Шазам е с най-тайната идентичност от всички останали. Той е малко момче и се превръща в напълно различна личност. Така че ако иска да се преобрази или да се откаже, той може да каже „Шазам!“ и ще се превърне в Били, едно съвсем нормално момче“.

                Това обикновено хлапе е тийнейджърът от Филаделфия Били Батсън, който много преди да се сдобие със суперсили или суперидентичност, е избягал от приемни семейства в шест окръга в Пенсилвания, убеден, че не се нуждае от никой друг, освен от истинската си майка. Той я издирва още, откакто я изгубва сред тълпата в един карнавал преди години и идеята да открие единствения човек от своето семейство е най-голямата мечта на Били.

                Питър Сафрън обяснява: „Били Батсън е дете, чиято майка е изчезнала, когато той е бил на три години, и той израства с помощта на институциите, преминавайки от едно приемно семейство в друго. Той винаги бяга в търсене на майка си. В нашата история го виждаме в семейство Васкес, заедно с други сираци, за които те се грижат“.

                В ролята на всеотдайния и самоуверен Били е Ашър Ейнджъл, който не знае нищо за героя или за неговия двойник, преди да прочете повече за ролята. Но тийнейджърът бързо си наваксва пропуснатото и споделя: „Веднага след като получих ролята, се отбих с родителите си в книжарница за комикси и изчитайки всичко възможно, разбрах колко велик е този герой. Помислих си: Това е истинска лудост! Ще участвам в този филм и ще стана част от семейството на DC. Това беше нещо невероятно, още повече че беше моето първо участие в киното!“

                Освен възхищението към своя герой, Ейнджъл харесва много неща в Били. „Животът на Били не е бил лесен, но той е умен и знае как да оцелее на улицата. Да, той си пада малко подлец, но това е неизбежно. Той сам се грижи за себе си, няма си никого и точно затова иска да открие майка си. Така че той трябва да направи всичко възможно, за да оцелее и няма да спре да я търси“.

                Тъй като са двете лица на един и същи герой, Ейнджъл и Леви нямат нито една обща сцена. Но двамата все пак прекарват известно време заедно и със Сандбърг дискутират някои основни изражения и реакции, които биха могли да представят идентично на екрана.

                „Трябваше да поставим някаква основа, за да има нещо общо между изпълненията ни. Били се отличава със своята саркастичност, така че започнахме да надграждаме в тази насока“, смее се Леви.

                „За нас беше важно да разучим маниерите си и да правим някои неща по еднакъв начин, така че зрителите да са наясно, че на екрана е един и същ човек“, съгласен е и Ейнджъл. Двамата се срещат на премиерата на друг филм. Ейнджъл разказва: „Зак просто ми каза: Как си Били? Беше толкова енергичен и забавен и мил, че веднага си паснахме чудесно“.

                Тъй като е толкова вманиачен да открие майка си, Били не може да оцени възможността да попадне в едно любящо семейство, каквото е Васкес. За него това е поредното място, от което ще избяга, щом има възможност. Но преди да настъпи този момент, той попада не в друго семейство, а в друга реалност.

                Ейнджъл обяснява: „Били е в метрото и в следващата минута се оказва на едно щуро място, наречено Скалата на вечността, където попада на този магьосник, който търси някого и вижда нещо в Били. Той избира Били Батсън и му казва просто да изрече неговото име“.

                Без да разбира какво става и отговаряйки най-вече заради настоятелния тон на магьосника, вместо да спори с някакъв откачен чудат старец, Били го прави…

                „ШАЗАМ!“

                Стреснат от случилото се и това в кого – или в какво – се е превърнал, Били няма представа какво да прави. Но знае кой ще знае: неговият нов приятел в дома на Васкес, Фреди.

След като няма къде другаде да отиде, той се връща отново в дома на Васкес, за да потърси помощ от Фреди, защото няма никой, който да разбира повече от супергерои от Фреди, който е вманиачен на тази тема. За Сандбърг най-забавните моменти във филма са, когато нашият супергерой се размотава със своя най-голям фен. „Фреди е точно експертът, от който Шазам има нужда“.

Джак Дилън Грейзър е в ролята на Фреди Фрийман, чийто живот явно не е бил лек, но той определено не е изгубил чувството си за хумор… или за правене на пакости. „Фреди живее в това приемно семейство и тъй като има проблеми с крака и гръбнака си, се придвижва с патерица. Заради това е подложен на тормоз, но той не се оставя това да го разстрои. Той не се терзае толкова за това, нито се самосъжалява. Вместо това той се надсмива на нападателите си, включително и над самия себе си. Той е самоуверен, за което истински му се възхищавам“.

Фреди може и да се перчи, но той не е неуязвим… просто добре прикрива чувствата си. Това, което той не се опитва да скрие, е своята колекция от фигурки на супергерои или факта, че както Грейзър отбелязва: „Той е пълен фанатик на тема супергерои, направо е обсебен от тях. Той знае абсолютно всичко за тях. Така че когато разбира, че Били е супергерой, направо откача. Това е неговата сбъдната мечта. Мисля че в началото той дори не се замисля какво би било, ако е на мястото на своя приятел. Той е изцяло завладян от идеята, че се намира редом до един истински супергерой. И той знае какво трябва да направи в този случай“.

„Фреди се превръща в инструктор на Шазам“, отбелязва Сандбърг. „Той веднага разбира за какво да го тества: дали притежава супермощ, дали може да става невидим, дали може да развива суперскорост и т.н. И така, виждаме как двамата се забавляват, но все пак разбират какви са възможностите на Шазам. Разбира се, разсъждавайки като деца, те ще ги заснемат и ще качат видеото си в YouTube“.

Грейзър казва, че смята историята за „вдъхновяваща, защото обикновено възрастни супергерои се борят с престъпността или с лошите момчета. А в този случай това е едно дете; поне по душа той си остава дете. И той е уплашен, но все пак е готов да помогне на тези, които имат нужда от това. А Фреди е друго дете, което като приятел на Били, успява да му помогне по свой си начин“.

Въпреки че Леви не е имал възможност да работи с Ейнджъл, той и Грейзър са заедно през голяма част от филма. „Джак беше страхотен, паснахме си много добре“, казва той. „И си мисля, че по отношение на историята, тяхното приятелство наистина помага да покажем възрастен, който всъщност е дете, по един реалистичен начин. Техните взаимоотношения и комуникация са нещото, което помогна за нещата да сработят“.

Ако Фреди не ръководи Шазам, той е постоянно с неговото истинско аз, Били. Отношенията между двамата, макар и в началото не толкова приятни, са също важни за развитието на историята. Точно както се случва с Леви, двете момчета веднага си пасват. „Представях си Фреди точно като Джак“, казва Ейнджъл. „Той е толкова готин и обича това, което прави. Знаех, че ще е перфектен в ролята и двамата се забавлявахме през цялото време“.

„Фреди е всъщност нещо като представител на феновете на супергероите в публиката“, казва Сандбърг. „И начинът, по който Джак го представя – това говорещо бързо забавно хлапе, което се придвижва с патерица и е на светлинни години от един супергерой – просто доказва това, което харесвам в този филм: че всеки може да бъде герой“.

Пет други деца допълват семейството в дома, където Били идва да живее. Мери Бломфийлд, най-голямата от тях, която когато за първи път я виждаме, се подготвя да кандидатства в колеж, е играна от Грейс Фултън. Най-малката, Дарла Дъдли, е играна от Фейт Херман. Дарла е развълнувана, че ново хлапе се присъединява към тяхното семейство – дори малко прекалено развълнувана от появата на Били, както си проличава от нейната реакция, когато той прекрачва прага на дома. За разлика от нейния плам, Южин Чо, изигран от Иън Чен, не обръща никакво внимание на Били, докато Педро Пеня, в ролята Йован Арманд, едва си отваря устата, докато той се качва по стълбите.

Младите актьори си пасват добре и излизат заедно извън снимачната площадка, като това им помага да изградят автентичните семейни отношения на екрана, допълнени добре от приемните им родители Виктор и Роза Васкес, представени по много топъл начин от Купър Андрюс и Марта Миланс.

Сандбърг обяснява: „Виктор и Роза са бивши деца, отгледани от приемни семейства, така че те знаят какво е усещането и искат да създадат най-добрата среда за тези деца. Те са готови да се грижат за всяко дете, дори и за това, което никой не иска. Така че те имат различен подход към всяко дете, като целта е всички да са доволни да живеят заедно. И те са. Донякъде цари хаос, но това е едно любящо семейство, от което става част и Били“.

                Макар че се виждат за кратко, може би възрастният с най-голямо влияние върху Били, е старият магьосник. Магьосникът – последен от своя вид – се намира на едно неземно място, наречено Скалата на вечността, където той властва над Седемте смъртни гряха: бездушни поквари, държани в плен в скалата, опитвайки се да се отърват от оковите.

Джимон Хонсу е в ролята на това неземно същество, пресъздавайки комбинацията от достолепие и умора, както подобава на все по-опасните обстоятелства около него.  „Магьосникът е въплъщение на най-хуманните качества и той е пазител на всичко добро“, казва Хонсу.

Актьорът отбелязва, че неговият герой е последният от седемте магьосници, и макар да става все по-слаб, „той трябва да издържи, за да открие един истински шампион. Магьосникът е убеден, че той е някъде там и вярва, че надареното дете все пак ще се появи, макар че някои не могат да издържат на изкушенията на Греховете“.

Но магьосникът вижда нещо в Били Батсън, което го кара да вярва, че това момче може да е героят, който толкова време издирва. „Моят герой го преценява и си казва: Уау, ето го моят шампион. Той е избраният“, допълва Хонсу.

И точно навреме. Противникът на Шазам, д-р Тадеуш Сивана, тъкмо се е появил. Сафрън споделя: „За първи път се срещаме с магьосника през очите на младия Тадеуш Сивана, който е едва на осем години по това време. Следващата ни среща е, когато магьосникът, който хиляди години се е борил със злото, отчаяно се нуждае от наследник, на когото да предаде своите сили“.

Изигран с премерена арогантност от Марк Стронг, Сивана вижда нещата доста по-различно от… всъщност от всички. „Той е търсеща конфликта, безскрупулна форма на злото“, добавя Стронг. „Един герой е толкова добър колкото злодея, т.е. ако злодеят не е ужасяващ, залозите не са достатъчно високи. Той трябва да бъде страшен“.

Стронг и Сандбърг обсъждат в самото начало как да представят Сивана. „Д-р Сивана е изключително интересен суперзлодей“, споделя Сандбърг. „Можем да му симпатизираме, защото като дете е бил на косъм да се превърне в супергерой, но се е провалил“.

Стронг също споделя мнението, че злодеите се получават по-добре, ако можем да ги разберем, дори и да не ги харесваме. „Често виждаме ранните години на супергероите, за да можем да се запознаем с техния произход. В този филм, ние ще станем свидетели как малкия Тадеуш е бил тормозен от брат си, бил е пренебрегван и неразбран от семейството си“.

Липсата на любящо семейство е изиграла основна роля в изграждането на образа както на Тадеуш Сивана, така и на Били. Само че отхвърлянето, което тласка младият Тадеуш да премине границата, ще го преследва през целия му живот и ще подхранва неговите мании. Стронг добавя: „Когато му е даден втори шанс, той вече е имал цял живот да мисли как е бил низвергнат и затова избира тъмната страна“.

Магическа топка, любимата играчка на младия Сивана, ще му напомня за магията, която е желаел и която изпуска в последния момент. „Тя е нещото, което той държи със себе си през цялото време“, обяснява Сандбърг. „От самото начало брат му му се подиграва за нея, но тя ще остане важен талисман за него“.

Ключови за предателството на Сивана са и Седемте смъртни гряха: алчност, леност, гняв, похот, чревоугодие, горделивост и завист. Те са идеалните съюзници за човек, който цял живот е смятал, че всичките му несгоди са заради хората около него, а не заради самия него.

„Греховете може да бъдат плашещо истински и могъща сила, с която трябва да се съобразяваме“, споделя Стронг. „И докато Сивана би твърдял, че той ги контролира, те най-вероятно са на мнение, че е точно обратното“.

Сандбърг добавя: „Те са били държани под контрол години наред, но сега вече… Нека кажем, че и Шазам, и д-р Сивана не могат да бъдат победени от нищо друго, освен от магията, което означава, че само един от тях може да надвие другия“.

Шазам!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + = 23