Холмс и Уотсън на Виена се завръщат по Epic Drama

Необичайният детективски тандем на „Кръв във Виена“ с нов сезон мистерии из потайностите на австрийската столица

Неоноар минисериалът „Кръв във Виена“ се завръща в ТВ дома на епичната драма, Epic Drama, на 22 ноември – всеки понеделник от 22:00 часа. Младият лeкар – психоаналитик Макс Либерман и детектив Оскар Райнхард отново се впускат в разследвания на убийства из потайностите на австрийската столица от епохата на Фройд.

Vienna Blood 2

Вторият сезон има повече интрига, мистерия и необичайни за времето техники на разследване. Завръщаме се там, където ни остави последния епизод на първи сезон – в 1907 г. Този път самият Макс става обект на разследване на убийство, тъй като един от пациентите му се оказва жертва в най-новия им случай, така че на Макс и Оскар се налага да положат усилия да изчистят името на Макс.

В симпатичния актьорски състав отново са Матю Биърд (от The Imitation Game с Бенедект Къмбърбач и сериала Avenue 5) като доктор Макс Либерман, австрийският актьор Юрген Мауер (от сериалите Tatort и Perfume на Netflix) в ролята на инспектор Оскар Райнхард, както и Конлет Хил (познат като Варис от Game of Thrones) в поддържащата роля на бащата на Макс, Мендел Либерман.

Vienna Blood 2

Матю Биърд, Макс

Къде откриваме Макс в сезон 2?

Той тъкмо е установил частната си практика и още в началото на сезона ще го видим да експериментира с новата техника на Фройд- лекуване чрез говорене и различни психоаналитични похвати. Той все още е в болницата, където работи с пациенти. Далеч по заинтересован е от мозъка, отколкото от тялото. Той все още има отношения с Оскар, които продължават от първия сезон.

Как се подготви за ролята този път?

Подготовката този път бе странна. Никога не съм се връщал отново към някой герой, до сега. Има известно притеснение, че е възможно да „не го откриеш“ отново. Смятам, че Виена е ключът към всичко. Веднага щом отидох там в седмицата от предпродукцията, Макс някак сам се завърна. Срещата с екипа и актьорите, да облека отново костюма, всичко това ме накара да се чувствам различно. Тези малки неща, някак сами вадят от теб отново героя.

Как беше снимането, по време на Covid?

Странно. Много странно. Приличаше много на съществуването в света по време на Covid. Странно е, да не можеш да видиш устите на хората, докато говорят. Помненето на имена е по-трудно. Срещата с много нови хора, които виждаш само от носа нагоре, е коварна работа. След известно време обаче забравяш за това и свикваш. При все това е истинско облекчение да свалим маските в края на деня и да вдъхнем чистия въздух на света отвън.

Привлечен ли си от историческите драми?

Vienna Blood 2

Смятам, че част от мен се наслаждава на академичната страна на актьорското майсторство: да търся неща, да чета за хора и места… Доста съм любопитен и за мен е истинско предизвикателство да се потопя в даден период и да науча всичко за него. Този конкретен период тук бе доста интересен за изследване и четене. Истинско удоволствие бе да отида във Виена, да видя галериите и изкуството. Да, смятам че нещо в мен ме тегли към миналото.

Какво е твоето екранно семейство?

Те са прекрасни и на екран и извън екран. Знаех за Конлет от общи приятели, преди снимките. Истински кеф бе да го опозная и да работя с него. Винаги съм се възхищавал на Амелия, като актриса и бе прекрасно да я видя, като моя майка. Чарлин бе бонусът към всичко това и същевременно е толкова забавна. Смятам, ще създадохме страхотен екип. За мен бе изключително преживяване, да работя основно с австрийски актьори. Бях впечатлен от възможностите им в техния втори език. Обикновено имаме седмица, в която снимаме всички семейни неща. В нея всички английски ирландски актьори долитат и усещането е, че сякаш снимаме различен сериал. Прекрасно преживяване е, да прекарвам време с тях и да видя Виена през очите им.

Дали щеше да се превърнеш в добър психолог?

Не съм сигурен. Доста любопитен съм , така че определено бих задавал много въпроси. Не съм сигурен обаче, че бих имал достатъчно отговори. Може би нямаше да съм най-добрия терапевт. Обаче бях изключително заинтересован от това преди „Кръв във Виена“. Учих английска литература в университета. Голяма част от есетата му използваха психоаналитична литература. Преди това учих първо ниво на психологията. Някъде дълбоко в мен винаги е имало интерес към това. Дали бих бил добър, не знам. По-скоро не.

Vienna Blood 2

Юрген Мауер, Оскар

Кой е Оскар?

Бих казал, че е обикновен човек с изключителни обноски. Човек, който се опитва да оцелее в тези сложни времена.

Колко добър е Оскар в работата си?

Той е по-скоро самотник. Живее сам и се опитва да върши работата си възможно най-добре. Смятам, че е доста успешен в това, което прави, защото има естествените инстинкти на ловец.

Какво е специалното на „Кръв във Виена“?

Това е едновременно лесно и много трудно за отговаряне. Има всичко добро, което една забавна поредица, трябва да има. Има брилянтни диалози. Стив Томпсън е прекрасен сценарист. В историята има усещане за старата Виена. Има криминална нотка, има и забавни моменти, за поемане на въздух. Смятам, че това е забавление в най-чистата му форма.

Как се чувства Оскар, по отношение на Макс?

Това, което е наистина специално при тях, е че са напълно противоположни характери. Оскар не е интелектуалец. Смятам, че харесва Макс много и често… не го разбира. Въпреки това, той разбира нещата, които Макс му казва за психологията. Те имат смисъл за работата му, за залавянето на престъпници.

Vienna Blood 2

Щеше ли да се превърнеш в добър детектив?

Не бихте искали аз да бъда полицай. Не. Смятам, че трябва да си много внимателен, трябва да НЕ си непохватен, защото ще пропуснеш нещо. Това автоматично ме превръща в невъзможен кандидат за полицай. Бих пропуснал всичко- всяка следа, всяка улика- всичко!

По мотиви от бестселърите на Франк Талис, „Кръв във Виена“ ще ни предложи още три нови истории, които оживяват на екрана.

Във Виена е настъпила есента. Младият лекар Макс Либерман и инспектор Оскар Райнхард отново работят в екип, за да разкриват из целия град престъпления, които изглеждат нерешими. Тандемът посещава бедняшкия квартал на града, за да проучи случая на осакатен труп, свързан със Сикрет сървис.

За огромна неохота на Оскар двамата се сблъскват с трудности, когато се налага манастир да сътрудничи в разследването на убийство на монах; това кара Макс да мине под прикритие, за да разбере какво се е случило. По време на разследването той отново се оказва в опасна близост до бившата си годеница…

Имаме новодошла в сезона и това е актрисата Луси Грифитс, която поемата ролята на Амелия Литгейт от Джесика ДеГоу (позната на зрителите на Epic Drama и от „Операция „Бъфало“). Луси е родена на 10 октомври 1986 г. в Брайтън, Англия, и е позната от ТВ сериали като True Blood и Preacher и филмите A New York Winter’s Tale и The Numbers Station.

Vienna Blood 2

Гледайте сезон 2 на „КРЪВ ВЪВ ВИЕНА“ по Epic Drama всеки понеделник от 22:00 часа – от 22 ноември.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 5 = 1