Рядко си позволявам да напиша авторски материал по тема, дори и леко в страни от филмите. И все пак… този път колкото и да е в страни, май изобщо не е.

Намираме се в онази част от годината, в която всичко някак става по-топло, по-уютно, по-семейно и някак… по-човешко. Празнично е. Винаги е било. Дори сега в края на най-отвратителната година в съвременната история, сигурен съм за ВСИЧКИ хора, четящи тези редове, пак някак покрай Коледа идва лъч надежда. Светлина и вяра, че през следващата година ще е друго. И преди всичко, ще е по-добро.

Идва онази поредица от празнични дни, в която всички ще се приберем при семействата си, всички ще сме заедно, ще се редим около трапезата, ще е топло, ще ядем и пием…

Помните ли анимацията ot 2015г. „Pixels„, която Александра Филмс разпространиха за България? Филмчето бе дело на режисьора на Хари Потър – Крис Кълъмбъс и в главните роли видяхме Адам Сандлър, Шон Бийн, Джош Гад и още обичани актьори от А-листа на Холивуд. Pixels обаче не е само това. Вдъхновени от хубавото грозде, вдъхновени от киното, New Bloom Winery създадоха специална серия вина- „Pixels“. Член на екипа ни имаше удоволствието да се докосне до три от тях…

„Pixels“ Каберне Совиньон 2016 – е виното, което моментално събужда спомени за „Казино Роял“ или първият 007 филм с Даниел Крейг в главната роля. Бариковата зрялост на тъмнорубинената течност директно прави асоциации с неповторимите ситуации от филма, с играта, с многомилионните залози, изтънчеността на онези хора, лукавостта и идеята за High Life. Сладко горчивия финал съчетан с неочакваната събда на главната героиня във филма, се свързват с тройния послевкус на виното, в който присъстват нюанси на шоколад, ванилия и череша.

„Pixels“ Регент 2017 – интензивния и специфичен аромат на виното вади в съзнанието ни директната картина на Джон Красински тичащ по моста към сина си, който тъкмо е пуснало звука на самолетчето и „лети“ с него из въздуха, а паралелно на него, от гората тича съществото. Този интензитет на Регент 2017 е съизмерим само с този на „Нито звук“. Усещането на тъмни плодове – синя слива, череша и може би касис, буди спомени за мрачните вечери сред царевичните ниви около дома на семейството във филма. Апетитния финал на виното е като финала на филма- майката, дъщерята и синът зареждат пушките, съществата връхлитат и… филмът свършва. А ние сме гладни за още. Така е и с Регент 2017.

„Pixels“ Сира 2017 се отличава с впечатляваща атака, която силно напомня на битката при Шлемово Усое във „Властелинът на пръстените: Двете кули“. Точно както орки, урук-хай, тролове и какво ли още не, стои на вратата на крепостта във филма, тук виното излива усещане за черница, синя слива, виолетка и дори някакви сладки попдравки. Добрата структора на виното е съизмерима с изключителната конструкция на историята в „Двете кули“, а дължината му и неговия апетитен финал са огледало на дължината на филма и финалната права- Мордор и Съдбовния връх, където ще приключи всичко. Как ще приключи вечерта след бутилка „Pixels“ Сира 2017 е въпрос само на въображението ни.

Можем само да пожелаем на New Bloom Winery да не спират да прави толкова качествени вина, които да изпълват фантазиите ни и да ни водят към обичани и непознати светове.

Сред тройката от по-горе, нашият избор е „Pixels“ Регент! Неговият интензитет е най-впечатляващото нещо прехвръквало през усещанията ни от дооооста време насам. Горе-долу от 2018г. и премиерата на „Нито звук“…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

97 − = 88