Universal Pictures обявиха 18.11.2022г. за премиерна дата на „She Said“. Филмът ще се разказва за репортерите, които бяха причина за избухването на случая за сексуален тормоз около Харви Уайнстийн.

Номинираната за Оскар 2021 Кери Мълиган („Момиче с потенциал“)  ще се превърне в Megan Twohey, а Зоуи Казан ще се превърне в Jodi Kantor. Двете репортерки стоят зад най-значимата история на нашето поколения, станала причина за създаването на движението #MeToo и дала началото на изсветляването на сексуални посегателства в Холивуд, датиращи от десетилетия. Холивуд бе преобразен завинаги след този случай.

Историята е базирана на бестселъра на двете дами, озаглавен „She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement“.

Всички си спомнят къде са били, когато са чули за първи път на 05.10.2017г. за историята на двете дами. Те разкриха посегателствата на президента на Weinstein Company. След публикация той бива обвинен и осъден за серия от сексуални престъпления. Харви бива затворен в Ню Йорк. Преди месец съдята пожела екстрадирането му в Лос Анджелис за да се изправи срещу нова порция сексуални обвинения.

Филмът ще бъде режисиран от носителката на Еми , Мария Шрайдър („Unorthodox“). Сценарият е дело на носителката на Оскар, Rebecca Lenkiewicz.

Един от продуцентите е Брад Пит през компанията Plan B.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

59 − 55 =