На 18 ноември криейтив екипът, базиран в Лондон, на медийната компания Viasat World бе отличен със злато за ID-тата на ТВ канала Viasat Explore в категорията Best Channel ID на годишната виртуална церемония на Promax Global Excellence наградите.

Историите, които Viasat Explore показва, са базирани на действителни случки, екстремни приключенства и впечатляващо инженерство. Трябваше да създадем поредица от ID-та на канала, фокусирани върху логото, които дават усещане за средата, в която нашите герои от реалния живот работят и съществуват,“ казва Пол Евънс, творчески вицепрезидент на Viasat World.

“В година на пандемия, когато live action снимки бяха невъзможни, по-важен от обикновено се оказа първокласният 3D видео дизайн, за да бъде изобразена динамиката и автентичността на канала – от бурни океани през заледени магистрали до прашни кариери.“

Наградата бе връчена на Пол Евънс и Симоне Хайнек от Viasat World, Стив Симъндс, творчески директор на Weareseventeen, и Дейвид Джонстън, творчески директор на Echoic. Вижте ID-тата на Viasat Explore ТУК.

Творците на Viasat World бяха удостоени и със сребърна Promax награда за промото на предаването по Viasat History „Епидемия: голямата чума“ в категорията „Най-добро промо за Документално или научно-популярно развлекателно предаване“.

Събитията от 2020 г. ни дадоха възможност да се вгледаме в една друга пандемия от историята. Лекарите с черни маски, изобразени в поема, разкриват, че времената, в които живеем, не са уникални; Напротив, има някои поразителни сходства,“ коментира Пол.

„За по-малко от две седмици успяхме да нарисуваме и анимираме това видео; искахме да предизвикаме емоционална реакция, без да проявяваме липса на чувствителност към случващото се в момента. Успешно осъществихме мисията на канала ни (бел. Ред. Viasat History) да задава въпроса какво можем да научим за себе си като се вглеждаме в миналото.“

Заслугата е на Пол Евънс, Ана Сабти, Симоне Хайнек и илюстратора Дейвид Рууни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

32 + = 34