Премиерата на поредицата „Тайните на Бермудския триъгълник“ на 10 януари от 22:00 часа ще сложи началото на „Сезона на конспирациите“ по Viasat History. Сред заглавията са и „Кацането на Луната: Най-голямата измама?“, „Денят, в който Кенеди умря“, „Денят, в който Хитлер умря“ и още…

Седмица по-късно пък започва рубриката „Мистериите на Втората световна война“, част от която е и премиерата на „Съпротива в Маутхаузен“ – на 27 януари от 22:55 часа. А още на 3 януари с нов 3-ти сезон се завръща една от най-популярните поредици за войната – „Военни заводи“.

Военни заводи
Премиера всеки делничен ден от понеделник 3 януари в 23:00 ч.

Сезон: 3
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: War Factories
Година: 2021

През Втората световна война воюващи са били не само генералите и войниците на фронта, а също и учените, инженерите и изобретателите. Способността за мобилизиране на ресурси – както и за разработване на нови военни машини и оръжия, които да се произвеждат бързо и ефективно – е била ключът към победата. Втората световна война е спечелена не на бойното поле, а в заводите; тук продължава историята на военните заводи и този сезон е с по-голям обхват от предишните, с епизоди, посветени на Ролс-Ройс и двигателя „Мерлин“, Порше и механизираната мощ на нацистите, Опел и камиона „Блиц“. В третия сезон има повече снимки на място, повече експерименти и демонстрации, повече интервюта и графики, както и повече невероятни архивни кадри.

Рубрика: Сезон на конспирациите
Всеки делничен ден от понеделник 10 януари в 22:00 ч.

Истина ли е това, в което ни учат да вярваме, дали всичко се основава на доказана наука – или има природни чудеса и феномени, които не можем да разберем – и дали съвпаденията са наистина съвпадения, или част от много по-голяма мрежа от конспирации? С премиерата на „Тайните на Бермудския триъгълник“ започва сезон, който има за цел да отговори на тези въпроси, като изследва по-дълбоко от всякога някои от най-големите конспирации на миналия век.

Тайните на бермудския триъгълник
Премиера всеки делничен ден от понеделник 10 януари в 22:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Secrets of the Bermuda Triangle

Търсим истината за една от най-известните загадки в света – зоната в Атлантическия океан, известна като „Бермудски триъгълник“, където редица кораби и самолети са изчезнали безследно. В продължение на три епизода водещите Рик Едуардс и Ортис Дели посещават експерти от институции от световна класа от двете страни на Атлантическия океан, за да проучат научните обяснения за някои от най-прословутите и озадачаващи истории за Триъгълника.

Рубрика: Мистериите на Втората световна война
Всеки делничен ден от понеделник 17 януари в 23:00 ч.
и всяка събота и неделя в 22:00 ч. от неделя 23 януари

Селекция от най-сензационните, невероятни и тайнствени истории от най-големия конфликт в човешката история. Вижте до какви невероятни крайности са стигали Хитлер и нацистите в стремежа си да постигнат предимство във войната – от възкресяване на изчезнали чудовища и откриване на легендарни религиозни артефакти до експериментиране със свръхестественото и създаване на супероръжие, което да покоси враговете им и да им даде върховна власт.

Съпротива в Маутхаузен
Четвъртък 27 януари в 22:55 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Resistance at Mauthausen
Година: 2021

N07(7)-2(3)-42 001

200 000 депортирани – един трудов лагер на смъртта. В този ад шепа мъже постигат невъзможното: да откраднат и тайно да измъкнат 2000 снимки, така че един ден да има доказателства срещу техните мъчители. През 1944 г. настъпва поражението на Третия райх и заповедите от Берлин са недвусмислени: никой не трябва да знае какво наистина е ставало в концентрационните и трудовите лагери. От Варшава до Прага, от Хамбург до Виена, стотици хиляди доклади, досиета и снимки във всяка канцелария се превръщат в пепел; някои от последните оцелели в лагерите биват убити, но нацистите не успяват напълно да скрият престъпленията си. В продължение на пет години в концлагера Маутхаузен една шепа мъже правят много повече от това само да оцеляват – те открадват доказателства за военни престъпления, скриват ги и дори успяват да ги изнесат от концлагера, извън обсега на СС. Благодарение на тях до днес са оцелели 2000 снимки от концлагера Маутхаузен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

70 + = 79