Повече от година след премиерата на първия сезон, Netflix се завърна с продължение. Поредицата от комикси, по която е базиран сериала дава много материал дори отвъд видяното до момента. Ако си пропуснал мнението ми за сезон 1, прочети тук.

Новите епизоди са базирани на третия том от комикса „Сърцебиение“, който може да бъде намерен на родния пазар от издателство Oragne.

Сериалът продължава да е най-сладурското, най-светлото, най-позитивното, най-романтичното и най-мотивиращото нещо, което съм гледал от години. Цялата палитра от човешки емоции, съдби, сексуалности, желания, любов и красота е събрана под шапката на тази семпла история, разказана от младата авторка, по този безобразно красив начин.

Ник и Чарли официално са гаджета. И искат да го споделят с целия свят. Или поне част от него. Или поне онези, които биха приели връзката им. Оказва се, че това да се разкриеш е нещо много трудно. Всеки, който крие своята сексуалност ще се влюби в деликатните ситуации, в който Ник попада. Опитите му да сподели бисексуалността си с приятели, баща, брат и т.н.т. са онези наелектризиращи моменти, които всеки член на ЛГБТКИ + общността ще обикне и ще припознае себе си в тях. И за разлика от жестокия живот и консервативното общество, в което живеем, Ник преживява истинско, романтично приемане от всички навсякъде. В света на „Сърцебиение“ нещата са прости, красиви, нормални и романтични. А отношенията им с Чарли са на път да качат нивото и в течение на сериала без малко да стигнат стъпка отвъд целуването. А на самия финал на сезона, едно признание чука на вратата. Едно признание, което ще накара душата на зрителя да литне, ще го усмихне и ще го накара да се отърси от всички проблеми, ангажименти и трудности в собствения му живот. Безоблачните отношения на Ник и Чарли успяват да изтръгнат най-доброто от мислите и душата на гледащия и да го накарат да мисли наистина позитивно.

Сблъскваме се с отношенията между Тай и Ел, която е транс, докато той е… много хетеросексуален и много объркан. Връзката и перипетиите, през които те преминават са толкова чисто, тийнейджърски чисти и непринудени и някак… а бе първично непохватни. И са до голяма степен във фокуса на новия сезон.

Сблъскваме се с „А“-сексуалността на друг герой и опитите му да я проумее. Злодеят от сезон 1- Бен, е на път да получи сюжетна нишка, която да го реабилитира пред читателя. Хари- гадният приятел на Ник, губи позиции и се опитва да се завърне сред приятелите си, но хомофобските му изцепки не спират. Отношенията между нашите лесбийки се задълбочават, както и личните проблеми на едната, но разбира се любовта възтържествува и всичко завършва прекрасно.

И на фона на тези събития идва пътуването до Париж. До градът на любовта. До прекрасната архитектура. Разбира се Айфеловата кула, Триумфалната арка, Базиликата и какво ли още не. На фона на прекрасните гледки, изумителни локации и брилянтната работа на оператора с естествената светлина, ставаме свидетели на най-романтичните и обаятелни сцени между нашите герои. И случките в музея и почивката на стълбите, всичко е някак по-красиво и по-романтично в Париж. А миговете, в които Чарли и Ник се престрашават и се хващат за ръце сред хората, някак карат зрителя да помисли и помечтае за един такъв свят, в който това няма да хванеш обекта на чувствата ти за ръка няма да бъде съдено, а ще е част от общоприетите норми. Защото то всъщност е толкова естествено, истинско и силно, както и всяко друго.

Имаме и бал. Който не е толкова желан, колкото възможността нашите герои да бъдат себе си и да останат в компанията си. Да се обичат. Да се чувстват свободни и да куфеят в тези младежки години, които предразполагат точно това.

Има и учителска изненада. Има разбиране- много разбиране. Прекрасната Оливия Колман в ролята на майката на Ник е истинско бижу, на фона на бащата французин и ужасния му брат. А сестрата на Чарли се появява по същия неповторим начин, за да е зла и creepy и да спаси брат си и Ник тогава, когато е наистина необходимо. И Ник говори на френски. И всичко е любов…

„Сърцебиене“ сезон 2 продължава с кратките епизоди от малко над 30 мин. Сериалът е такава глътка свеж въздух, такава доза разтоварващо забавление, което да те накара да се усмихваш, да съпреживяваш, да чувстваш и някак да се върнеш в онези години, когато и за теб това са били актуални проблеми и са те вълнували.

„Сърцебиене“ сезон 2 е този летен бриз, който имаш нужда да те охлади и развълнува така, както само ти заслужаваш. Подари си го.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here