Феновете на „Истински детектив: Тъмната страна“ приемат новия сезон повече от добре. Някои дори го наричат дори по-добър от оригинала. Ние тук в CINEBOOM  не правим изключение (справка тук). Създателят на поредицата Ник Пизолато обаче… мисли друго. Той написа коментар в Instagram, който в последствие изтри. Въпреки това, написаното вече циркулира в платформата Reddit:

Нямам нищо общо с тази история или каквото и да било. Не винете мен.

Един потребител в Instagram пита Пизолато, какво мисли за продължението на митологията от сезон 1 в новия. Той отговаря:

Ха-ха. Всъщност е толкова глупаво.

В главните роли на „Истински детектив: Тъмната страна“ са носителката на Оскар Джоди Фостър и професионалния боксьор Кали Рейс. С напредването на сезона се появяват свръхестествени елементи, връзки със случаите от сезон 1, окултизъм, тайнствената спирала и дори се споменава Жълтия крал. Все неща, които Пизолато не одобрява.

Той бе шоурънър, продуцент, от време на време режисьор и почти изцяло сценарист на първите три сезона. „Тъмната страна“ е единствения, без негово участие. Може би именно смятана на позициите е причина за хапливите му коментари. Въпреки това, Пизолато остава изпълнителен продуцент за сезон 4.

Иса Лопез (ляво)/ Ник Пизолато (дясно)

В свое интервю пред Vulture, Лопез – жената зад „Истински детектив: Тъмната страна“- отговори на злословията му по най-интелигентния начин на света.

Смятам, че всеки разказвач на истории има своя собствена, силна и неразрушима връзка с онова, което създава. Каквито и да са реакциите му, той има право на тях. Написах „Тъмната страна“ с искрена любов към онова, което е създал.

Освен разширение на митологията от сезон 1, „Тъмната страна“ черпи вдъхновение от „Седем“ на Дейвид Финчър и има неочаквани препратки към „Мълчанието на агнетата“. В епизод 3, любовникът на Еважнделин отказва да и набави информация, освен ако тя не му сподели нещо за себе си и използва фразата „Quid pro quo“. Именно в „Мълчанието на агнетата“ Ханибал Лектър (Антъни Хопкинс) използва същата фраза, в сходна размяна на история за информация.  Сюжетът тук дори е базиран от части на действителни събития. Това са случаят с изчезването от борда на  „Mary Celeste“ от 1872г. и случаят с деветимата съветски планинари, които изчезват в планината Урал през февруари, 1959г.

Новият епизод 4 дебютира по HBO MAX утре, 05.02.2024г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =