Въпреки пандемичната атмосфера и кризисните ситуации от пловдивско  издателство «Талант» е издадена  жизнеутвърждаваща оптимистична  книгата «Излекувай се със смях!»

В книгата  са събрани стихове, епиграми, пародии и  карикатури, които  няма да ви позволят да скучаете и да ви създават добро настроение. «А нали  това е задачата  на  хумориста  –  да предизвика  усмивки. Колкото  повече, толкова по-весел, лек и приятен става животът!», казва Михаил Вешим, главният редактор на «Стършел», в предговора  към книгата. И продължава:  «Книгата  «Излекувай се със  смях!», с  карикатурите на художничката  Марина Горелова, е  събрала  най-доброто  от хумористичното и  сатиричното  творчеството  на  автора Дим К. Дим. Творби, които няма да излетят като дим от комин, а ще оставят следа – спомен за един ведър човек, разностранен талант».

 В стихосбирка  са включени над 100 стиховете  създадени по различно време, някои от тях по злободневни проблеми бяха публикувани в вестник за хумор и сатира «Стършел». Част от стихотворения е написана съвсем наскоро през миналата година: «2020 – високосна вирусна…», «Молебен за сняг», «Любов и вирус»,  «Протест и риск», «Записки по българските страдания»  и други.

 През 2020 година проф. акад. Димитров  предложи на известната художничка Марина Горелова – носител на званието “Майстор на карикатурата“ да участва в работа над новата книга. Той  избра 25 остроумни рисунките, които му най-много харесва, макар да не са създадени като илюстрации на поетични произведения. Горелова също разработи дизайн на корицата.

Този  актуално, хумористично  изданието е резултат от плодотворно сътрудничество на  писателя Дим К. Дим и художничка Марина Горелова.

Книгата «Излекувай се със смях!» е интересна и за любителите на хумористичната поезия и за ценителите на весели карикатури.

                                                                                                                       Елена Богданова

ПРОГНОЗА И ЕКСТРАПОЛАЦИЯ

Когато чалгата покрие

    сто процента население,

       след еди-колко си години,

ще ни достигне орисия

да останат във забвение

         Вивалди, Моцарт, Паганини…

…………………………………………………………………………………………………

НЕПОБЕДЕН

Когато имаш изпит  или състезание,

   когато те очаква  труден, важен ден…

          Чети! Почувствай благотворното влияние!

   Ще бъдеш винаги със дух непобеден!

…………………………………………………………………………………………………

ИНТЕРВЮ С ТАЛАНТЛИВ БЪЛГАРСКИ ХУДОЖНИК

„Завистта разяжда съда, в който се съхранява“

/мъдрост/

         – На колегите си, завистливите,

       как ще отговорите, че си продавате

            картините за пачки  долари в чужбина?

     – Със злобари и завистници не споря,

        а им отмъщавам  жестоко от години.

                    Мога да ги нараня, без себе си да оскверня.

            – Жестоко, как? О, това е новина!

– По-хубави картини като сътворя!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

59 − 51 =