Организациите Women in Film, ReFrame и Time’s Up заклеймиха Disney и реакцията им срещу актрисата. Обвинението им към компанията е за „gendered character attack“ срещу Скарлет.

CINEBOOM вече писа за обвиненията в исковата и молба и за реакцията на студиото.

В обединено изявление трите организации критикуваха Disney за опита им да превърнат Йохансон в „безчувствена“ и „егоистка“ поради това, че се опитва да защити своите бизнес права, определени в договор.

Ние не заемаме страна в спора. Въпреки това се обявяваме против изявленията на Disney, които опитват да характеризират Йохансон по този начин. Личните нападки по пол нямат място в този бизнес. Това би означавало, че в тази среда, ако си жена или момиче, имаш по-малко право от мъжете да защитаваш собствените си интереси, без да се изправиш срещу критика.

Агентът на Йохансон, Брайън Лорд, който е и съпрезидент на могъщата агенция за таланти CAA в Холивуд, също закова Disney с изказване.

Срамота е, че се опитаха да изкарат г-жица Йохансон безчувствена към COVID-19 пандемията. И Disney и аз знаем, че тя не е такава. Те си партнираха в 9 филма. Заглавията донесоха на Disney и техните акционери милиярди. Те включиха заплатата и в прес съобщението, като оръжие. Опитът им едва ли не да се срамува от заплата си на един успешен артист и бизнес дама, е жалък.

Изявлението му показа, колко необичайна е тази ситуация. Звезда от А-листа на Холивдув и могъщо студио да си изкарват кирливите ризи в публичното пространство, не са често срещани в индустрия, която държи финансовата си част скрита от хорските очи.

Според източници от The Wall Street Jоurnal, актрисата е очаквала да прибере от боксофиса поне $50 млн. и точно това е пледирала в исковата си молба по делото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =