Вчера (29.07.2021г.) адвокатите на актрисата входираха във Върховния съд на Лос Анджелис иск срещу компанията. Те твърдят, че решението им да не пуснат „Черната вдовица“ ексклузивно в кината е довело до значителен спад в продажбите на билетите. Преобладаващата част от компенсациите за Йохансон съгласно договора и са базирани на това. Ако боксофиса премине определени граници, то допълнителни бонуси влизат при нея.

Напълно умишлено Disney са предизвикали нарушаването на договора без предупреждение и мисъл за реализиране пълния потенциал на допълнителното възнаграждение на г-ца Йохансон. – гласи исковата молба

Филмът дебютира при $80 млн. приходи в САЩ от премиерния си уикенд и още $78 млн. в световен план. Паралелно с това, той е регистрирал и $60 млн. приходи от допълнителната такса ($30) по Disney Plus. При все това, през втория уикенд, приходите драстично спаднаха и актуалния боксофис е около $319 млн., което го превръща в един от най-зле представилите се филми на Марвел за всички времена.

Делото на Йохансон ще преформатира начина, по който големите звезди ще биват заплащани за ролите си в ерата след COVID-19. Ако делото е успешно и Скарлет осъди Дисни, ще последват множество сходни дела от други актьори.

Не е тайна, че Дисни пуснаха „Черната вдовица“ дирекно по Disney+,  за да увеличат потребителите и да вдигнат цената на акциите си на стоковата борса. Криенето зад COVID-19 е просто извинение за това. Игнорирайки договорите на артистите стоящи зад този усех, те нарушават правата ни. Ние ще докажем това в съда. Това няма да бдъе последния случай, в който таланти ще съдят Дисни, за да стане ясно- компанията трябва да взема под внимание тези договори. – обяви Джон Берлински, адвокат на Скарлет Йохансон

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =