Много дълго време незнаехме нищо за новия филм. Сега някак в рамките на няколко дни ни заредиха с тонове информация едновременно. Видяхме първи плакат, първи снимки, тийзър, още два тийзъра и официален трейлър. Вече към всичко това можем да добавим и официалния синопсис, представен от Warner Bros. От него става ясно, че „Матрицата: Възкресения“ ще изтрие предходните два филма от канона.

Матрицата: Възкресения“ е продължение на историята от оригиналния филм. Филмът отново ни представя Киану Рийвс и Кари-Ан Мос в ролята на незабравимите Нео и Тринити. Те са отново в Матрицата и задълбават още по-дълбоко в заешката дупка. Това е едно ново, умопомрачително приключение. Екшън и епични мащаби, които ще развият този познат, но сега дори още по-провокативен свят, в който реалността е въпрос на възприятие. Всичко необходимо за да видиш истината е просто да освободиш съзнанието ти.

20г. след началото поредицата, която постанови основите на поп културата на ръба на новото хилядолетие, се завръща за да продължи и разгърне започнатото в оригиналния филм. „Матрицата“ остана филмът, които промени начина за правене на кино. „Матрицата“ промени дори самата реалност. Новаторските екшън епизоди и визуални ефекти циментираха пътя, по който много филми след това бяха създавани.

Някак сред всичко това изпъкват „продължение на историята от оригиналния филм“, както и „е продължи и разгърне започнатото в оригиналния филм“. „Матрицата: Презареждане“ и „Матрицата: Революции“ не се споменават никъде. Оригиналният „Матрицата“ се споменава на няколко места и това вече е подозрително. Означава ли това, че „Матрицата: Възкресения“ ще поеме историята в различна посока и ще игнорира напълно двете продължения?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

37 − = 33