Сериалът „Империя“ се завръща по FOX с нови епизоди от 1 април.

image002

„Империя“ се завръща още по-мащабна и по-завладяваща. Ако някой си е помислил, че първият сезон на хитовия сериал по FOX е бил твърде добър, то вторият е наситен с толкова много убийства и интриги, че в сравнение с него първият бледнее… Всичко в „Империя“ е изкушаваща рецепта за истинско бедствие  – точно каквото искаме.“   Ню Йорк Дейли Нюз

FOX_Empire_Sezon 2 (2)Вторият сезон на хитовия сериал „Империя“ се завръща по FOX с нови епизоди от 1 април всеки петък от 22:00 ч. Изпълнителен продуцент на продукцията е номинираният за „Оскар“ Лий Даниълс („Иконом на седем президента“), създател на филма „Прешъс“ с шест номинации за „Оскар“, включително номинация за Даниълс в категорията „Постижения в режисурата“ и  „Най-добър филм“.

FOX_Empire_Sezon 2 (3)

В сериала „Империя“ участват номинираният за „Оскар“ Терънс Хауърд и номинираната за „Оскар“ и „Еми“ Тараджи П. Хенсън; звучи музика от продуцентите Тимбаленд, Джим Бийнз и Не-Йо. Сред създателите на сериала са носителят на „Еми“ Дани Стронг („Промяна на играта“, „Иконом на седем президента“) и продуцентът, носител на „Оскар“ и „Еми“ Брайън Грейзър („Красив ум“, „24“). Гост-звезди във втори сезон на „Империя“ са Крис Рок („Top Five“), Лени Кравиц („Precious“), Адам Родригес („От местопрестъплението: Маями“), носителката на „Грами“ Алиша Кийс, носителката на „Оскар“ Мариса Томей („The Big Short”, „Кечистът“, „Психаротерапия“), изпълнителят Лудакрис и суперзвездата Питбул.

Внушителната семейна драма разказва за собственика на музикална империя, чиито трима синове и бивша съпруга се борят да заемат влиятелната му позиция. Въпреки че действието се развива в света на хип-хоп индустрията със саундтрак от продуцента Тимбаленд, сериалът разказва по-малко за рап и ар-енд-би и повече за власт и дълбок семеен конфликт, пресъздаден в бляскава луксозна обстановка. Лушъс Лайън (Хауърд) е кралят на хип-хопа. Главният изпълнителен директор на Емпайър Ентъртейнмънт и бивш уличен бандит е невероятно талантлив артист и влиянието му от години не е оспорвано. Но след като се преборва с болест, която смята за смъртоносна, Лушъс предизвиква синовете си (Джъси Смолет в ролята на Джамал, Бришер Грей в ролята на Хаким и Трай Байърс в ролята на Андре) да се съревновават за неговата позиция – задача, която се усложнява още повече от завръщането на майка им и бивша съпруга на Лушъс Куки (Хенсън), която е освободена от затвора. Докато обаче членовете на фамилията се борят помежду си и правят отчаяни опити да поемат контрола над компанията, възниква по-голяма външна заплаха, която би могла да ги накара да се обединят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =