Amazon Studios най-сетне разкриха детайлния синопсис на мистериозния им сериал „Властелинът на пръстените“.

Официално новината се появи първо в  TheOneRing.Net:

Предстоящия сериал на Amazon Studios ще донесе на екран за първи път героичните легенди от историята на мистичната Втора Епоха на Средната Земя. Епичната драма се развива хиляди години преди събитията в „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“ на Толкин. Сериала ще върне зрителите към епоха, в която великите сили се създават, кралства преживяват своите възход и падение, неочаквани герои са поставени на изпитание, надеждата е заплашена от най-неочакваната заплаха и най-великия злодей, който писателя някога е създавал, заплашва да покрие целия свят в мрак. Всичко започва в мирно време и проследява съдбата на ансамбъл от герои, познати и непознати, които ще се изправят срещу дълго надигащото се зло в Средната Земя. От мрачните дълбини на Мъгливите планини през величествените гори на столицата на елфите- Линдън та дори и спиращото дъха островно кралство Нумено, та чак до най-далечните краища на картата… всички тези кралства и герои ще създадат наследство, което ще отекне във вечността далеч след края на живота им.

Според книгите на Толкин, Втората Епоха проследява  възхода и падението на  Саурон, който е слуга на първия мрачен владетел лорд Моргот. Битката срещу Саурон виждаме в спомени по време на пролога към „Властелина на пръстените: Задругата на пръстена“ от 2001г. Невиждани до сега локации от Нуменор ще бъдат непрестанна част от новия сериал и ще играят ключова роля в този времеви период. Тук Саурон ще създаде единствения пръстен. Тук ще видим и падението на деветимата крале, които ще се превърнат в духовете на пръстена.

Amazon са похарчили умопомрачителните $500 млн. по проекта и са му дали цели 5 сезона- безпрецедентна инвестиция в новата телевизионна история. „Властелинът на пръстените“ се снима в момента в Нова Зеландия. Там в началото на новото хилядолетие Питър Джаксън засне незабравимата си трилогия.

Премиерата на сериала „Властелинът на пръстените“ се очаква в края на 2021г. или началото на 2022г.

Източник: EW

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

98 − 95 =