През този септември проникваме в сложната мрежа от измами, тайни и човешката психика. Изследвайте тъмните сфери на идентичността и манипулацията в „Талантливият г-н Рипли“ и„Обвързан“ и Манджурският кандидати разгадайте сложността на любовта, загубата, отмъщението и изкуплението в „Балът на чудовищата“ и „Братя“. Всеки ден от понеделник до петък, от 4 септември в 22:00 ч.

Тези и много други вълнуващи заглавия като „Шанхай“ ще владеят екрана ви този месец, за да ни напомнят, че нищо не е такова, каквото изглежда и че истината е нож с две остриета…

За настройка към темата – не пропускайте и емблематичната военна драма на Ридли Скот „Блек Хоук“ – още в последната седмица на този месец – на 25 август и на 28 август от 22:00 часа.

За разнообразие – в септемврийските недели предлагаме мини-панорама на някои от най-подценяваните филми на Бен Афлек – „Холивудленд“, „Неочакван обрат“ и „Фантоми“.

Шанхай
Петък, 1 септември в 22:00 ч.

Жанр: Криминален/ драма/ мистерия
Режисьор: Микаел Хафстрьом
В ролите: Джон Кюсак, Гонг Ли, Чоу Юн-Фат
Оригинално заглавие: Shanghai
Година: 2015
Държава: Китай/САЩ

Gong Li (Anna Lan-Ting) and John Cusack (Paul Soames) star in Mikael HŒfstršm’s Shanghai.

Нищо не е такова, каквото изглежда в този международен трилър, чието действие се развива в древния китайски град седмица преди нападението над Пърл Харбър. Американският таен агент Пол Соумс току-що е пристигнал, за да разследва убийството на най-добрия си приятел, но бързо се потапя в мрежа от конспирация и лъжи, които се разпространяват из града; следено от офицера от японското разузнаване Джанака, разследването на Соумс бързо се съсредоточава върху харизматичния местен гангстер Антъни Лан-Тинг и красивата му съпруга Ана. Съвсем скоро Соумс и Ана са замесени в история, която ще постави на карта всичко, което имат…

Добрият пастир
Петък 22 септември в 22:00 ч.

Жанр: Драматичен/ исторически/ трилър
Режисьор: Робърт де Ниро
В ролите: Мат Деймън, Анджелина Джоли, Робърт де Ниро, Алек Болдуин, Били Кръдъп
Оригинално заглавие: The Good Shepherd
Година: 2006
Държава: САЩ

Едуард Уилсън, единствен свидетел на самоубийството на баща си и член на обществото „Череп и кости“ по време на следването си в Йейл, е млад мъж с висок морал, който цени честта и дискретността – качества, които помагат да бъде вербуван за кариера в новооснованото Управление на стратегическите служби. За своята отдаденост на работата си обаче той ще заплати цена – ще жертва идеалите си и в крайна сметка семейството си.

Блек Хоук
Петък 25 август в 22:00 ч.

Жанр: Екшън/ драма/ за войната
Режисьор: Ридли Скот
В ролите: Джош Хартнет, Юън Макгрегър, Джейсън Айзъкс, Том Сайзмор, Уилям Фиктнър
Оригинално заглавие: Black Hawk Down
Година: 2001
Държава: Великобритания/ САЩ

На 3 октомври 1993 г. елитен екип, включващ над 100 войника от „Делта Форс“ и армейски рейнджъри, са пуснати в разкъсвания от гражданска война град Могадишу в Сомалия с цел да отвлекат двама главни помощници на местния престъпен бос Мохамед Фара Айдид. Когато два от хеликоптерите „Блек Хоук“ на мисията са свалени от вражески сили, американците остават твърде дълго в района и бързо са обкръжени. Последвалата престрелка е безмилостно 15-часово изпитание и най-дългата сухопътна битка с участие на американски войници след войната във Виетнам.

Рубрика: Недели на Бен Афлек
Всяка неделя в 22:00 ч. от неделя 3 септември

Присъединете се към нас в празнуване на кариерата на един от най-добрите в Холивуд; Бен Афлек печели две награди „Оскар“ през 1997 г., само на 25-годишна възраст, когато написва и участва в „Добрият Уил Хънтинг“ с най-добрия си приятел в реалния живот Мат Деймън. Оттогава Бен доминира на големия екран със звездни моменти в голямо разнообразие от филми, като „Холивудленд“, „Неочакван обрат“ и „Фантоми“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 3 = 1