Този ноември Viasat Nature се впуска в диво пътешествие през САЩ и Канада, за да опознае неопитомената красота и застрашените чудеса на този континент – всеки ден в 21:00 часа от понеделник до петък от 6 ноември.

 В „Сезона на Дивата Америка“ дебютират много премиери, включително „Корените на живота“, „Дивият Запад“, „Дивият Тексас„! Тези поредици ще ви пренесат в сърцето на природните богатства на Северна Америка…

В първата събота на месеца, 4 ноември пък дебютира поредицата в пет части „Най-способните да оцеляват“. Ще видим гепарда, скаридата богомолка, жабата и паяка. Всеки епизод се фокусира върху категория адаптации и обхваща разнообразен набор от теми – от измеримите показатели до най-странните и необикновени умения.

Не пропускайте драматичния „Преследвайки дъждовете“ – за три животни – матриарси, които защитават семействата си, докато се стремят да оцелеят в една от най-тежките суши от последните двадесет години. От неделя, 5 ноември, в 20:00 часа.

Дивият Запад
Премиера от вторник 7 ноември в 21:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ експедиции/ технология
Оригинално заглавие: Wild West

Picture Shows: Sourced image (222290599) – Cowboys rounding up wild desert mustangs. These free-roaming horses are originally descended from horses brought to the Americas by the Spanish but many other breeds and types of horses have subsequently contributed to the modern mustang. The name mustang comes from the 16th-century Mexican Spanish word mestengo, defined as „animal that strays“.

Никъде в Америка няма по-зрелищни или по-разнообразни области от прочутия Див Запад, който е дом на изключителни пустинни местности, като Големия каньон, Долината на смъртта, Долината на монументите, на гигантски гори от секвоя и екстремни брегове, формирали се в продължение на хилядолетия.

Разкриваме как са се създали тези необикновени места, какво ги прави толкова уникални, както и природните сили, управляващи живота на животните и хората, които живеят там.

Заснет в продължение на две години и в осем различни американски щата и мексиканския полуостров Долна Калифорния, сериалът използва най-новите технологии за изследване на сушата, морето и въздуха, за да покаже тази легендарна част от света.

Дивият Тексас
Сряда 8 ноември в 21:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 120 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ експедиции/ околна среда
Оригинално заглавие: Wild Texas

Визуално зашеметяващ празник на дивата природа на Тексас, разкрита през погледа на животни, от мистериозния сляп сом до неуловимия оцелот, този документален сериал показва най-зрелищните пейзажи и природни явления в Тексас. Пътуваме от високите върхове в Западен Тексас през водоносни хоризонти, реки и заливи и дълбоко в Мексиканския залив и демонстрираме както естествената красота на един емблематичен щат, така и неговото екологично значение в континентален мащаб.

Най-способните да оцелеят в природата
Премиера от събота, 4 ноември в 15:45 ч.

Брой епизоди: 5 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ научен
Оригинално заглавие: Nature’s Ultimate Survivors

Независимо дали чрез мощните си удари, отровата, изключителната издръжливост или скорост, еволюцията е променила телата на животните и поведението им, за да ги превърне във върховни машини за оцеляване с редица „ гениални адаптации, които ще разкрием.

В този сериал разглеждаме – наред с много други – гепарда, скаридата богомолка, жабата и паяка. Всеки епизод се фокусира върху категория адаптации и обхваща разнообразен набор от теми – от измеримите показатели до най-странните и необикновени умения.

Не става въпрос само за най-бързите и най-силните – ние се задълбочаваме също в най-сложните взаимоотношения и странни поведения, които се срещат в природата, и представяме 20-те най-успешни животински вида за всяка от тези категории.

Преследвайки дъждовете
Премиера от неделя 5 ноември в 20:00 ч.

Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ експедиции/ околна среда
Оригинално заглавие: Chasing The Rains

В този драматичен сериал проследяваме три животни – матриарси, които защитават семействата си, докато се стремят да оцелеят в една от най-тежките суши от последните двадесет години.

Самбуру е домът на „Кралските особи“ – семейство слонове, което се бори да оцелее в местност, превръщаща се в прах. Междувременно в Лайкипия водачката Финикс въвежда пет нови диви кученца в глутницата, но е изправена пред конкуренцията на нападателни хиени, а новата майка гепард Кулета се бори да запази живи четирите си малки в земя, пълна с опасни хищници в Набойшо.

Сериалът има и специален епизод, който разкрива как е създадена поредицата в сътрудничество с вдъхновяващи природозащитници.

Корените на живота
Премиера от понеделник 6 ноември в 21:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ експедиции/ околна среда
Оригинално заглавие: Roots of Life
Година: 2022

Последвайте ни в света на три от емблематичните дървета на Америка, докато пътешестваме из този величествен континент, за да срещнем група от харизматични герои, посещаващи всяко от тези дървета. Тази поредица от три части разглежда борбата им за оцеляване в тези неопитомени земи и изследва връзката им с някои от най-старите живи същества в света… дърветата! Това е поредица от необикновени, свързани помежду си взаимоотношения, при които едните просто не могат да оцелеят без другите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

30 − 21 =