През октомври най-зеленият ТВ канал от семейството на Viasat World – VIASAT NATURE – се посвещава на Сезона на хищниците в делничните вечери и на „Спасяване на диви животни в Канада“ и „Диво канадско време“ в неделните следобеди.

Диво канадско време
От неделя, 10 октомври, в 15:00 ч.

Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Wild Canadian Weather
Година: 2021

Режисьорът на филми за естествена история и носител на награди Джеф Търнър ни е подготвил епична поредица, която изследва екстремните метеорологични условия, които създават пейзажа, управляват жизнения цикъл на дивата природа и поставят на изпитание човешките възможности. Поредицата изследва въздействието върху пейзажите, дивата природа и хората в Канада на четири ключови метеорологични елемента – вятър, дъжд, студ и слънце. От полярни вихрови виелици до бушуващи горски пожари, природния свят е еволюирал и се е адаптирал, за да оцелее при някои от най-екстремните и опасни метеорологични условия на планетата.

Спасяване на дивите животни в Канада
От неделя, 10 октомври, в 14:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Wild Pacific Rescue

Група ветеринари и техници по красивото тихоокеанско крайбрежие на Канада са посветени на спасяването на живота на дивите морски бозайници и пускането им на свобода. Тяхното мото? „Всяко животно има значение“. Водени от всеотдаен и компетентен ветеринарен лекар, квалифицирани експерти защитават тюлени, костенурки, делфини, видри, морски лъвове от широк спектър от животозастрашаващи опасности. Те работят неуморно, за да спасят стотици ранени животни всяка година, да се грижат за тях, докато оздравеят, и да ги пуснат обратно в дивата природа. Спасяването на животните и тяхната свобода в дивата природа е мисията на Спасителния център за морски бозайници „Оушън Уайз“.

Рубрика: Месец на хищниците
Всеки понеделник до петък от понеделник, 4 октомври, в 20:50 ч.

Хищници има във всякакви форми и размери и по всички краища на планетата – от пустошта в Астралия до саваните и от Евърглейдс до Големите равнини. Защо хиените и леопардите са най-добрите ловци в нощта, коя е най-отровната змия на Земята и как каменните риби се сливат с всеки скалист фон, който изберат? Разберете отговорите на на тези въпроси и научете невероятни истории.

Най-отровните животни на планетата
Започва от понеделник, 4 октомври, в 20:50 ч.

Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Оригинално заглавие: World’s Most Toxic Animals
Година: 2021

Животните по целия свят са се впуснали в еволюционна надпревара във въоръжаването от токсичен вид преди милиони години. Докато хищниците са „разработвали“ бързодействащи и смъртоносни отрови, плячката е противодействала с мощни отрови и интелигентни системи за доставка. Това е довело до химически коктейли, толкова сложни и уникални, че науката едва сега започва да разкрива как работят. Те дават възможност на разнообразни създания като паяци, змии и медузи да обездвижват многократно по-големи противници с един удар.

В продължение на два епизода поредицата ни запознава отблизо с някои от най-отровните животни на планетата, за да разберем как избират жертвите си, каква химия използват, за да приспособят нападенията си, и как хората могат да оцелеят.

Африкански нощни ловци
Понеделник, 18 октомври, в 20:50 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Africa’s Hunters of the Night
Година: 2021

Ловците на Африка излизат от скривалищата си през нощта. Документалният филм представя различни смъртоносни стратегии, които лъвовете, леопардите и хиените ползват, за да ловуват през нощта. Те са снабдени със „супер сетива“, които им позволяват не само да чуват и надушват плячката си, но и да я откриват в пълна тъмнина, докато самите те остават невидими. Изключително чувствителните към светлина лещи и термокамери ни позволяват да открием нощния им свят и да разберем защо тези животни са идеалните ловци.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

26 + = 32