Ако има почитатели на Томи Лий Джоунс, Джулиан Мур Кристофър Уокън, Форест Уитакър, Джет Ли, Кари-Ан Мос, Самюел Л. Джаксън… – филмотечният TV1000 има филми за тях.

Криминалният сезон – всяка събота и неделя от 22:00 часа през февруари – събира най-добрите режисьори в Холивуд и извън него, като братя Коен, Джим Джармуш, Оливър Стоун, Стивън Содърбърг и заглавия като „Убийци по рождение“, „Нещата, които трябва да направиш в Денвър преди да умреш“, „Фрост/Никсън“, „Холивудленд“ и много други.

От измамното предприемачество в САЩ през 80-те години на миналия век до класически мафиотски истории, отвличания, убийства, серийни убийци и разкази за отмъщение, изследваме всяко тъмно кътче на престъпния свят – програмата е на www.TV1000.bg

Месецът завършва с трилогията „Стар Трек“ с Крис Пайн – на 27, 28 и 29 февруари, а св. Валентин ще отбележим с романтичната класика „Мръсни танци“ – на 14 февруари от 20:00 часа.

Мръсни танци
Сряда 14 февруари в 20:00 ч.

Жанр: Драма/ музикален/ романтичен
Режисьор: Емил Ардолино
В ролите: Патрик Суейзи, Дженифър Грей, Джери Орбах
Оригинално заглавие: Dirty Dancing
Година: 1987
Държава: САЩ

1963 г.: През 1963 г. 17-годишната „Бейби“ Хаусман прекарва лятото със семейството си в курортен хотел в Кетскилс и е отегчена до сълзи. Една вечер „Бейби“ се натъква на тайно събиране на служители от хотелския персонал, където те се наслаждават на абсолютно неподходящи за абитуриентски бал танци. „Бейби“ е особено поразена от хубавеца Джони Касъл, танцьор в шоуто на курорта. Когато Пени, танцовата партньорка на Джони, се оказва бременна след връзка с един от сервитьорите, „Бейби“ предлага да научи нейните стъпки и да я замести.

Американски пай
Четвъртък 1 февруари в 22:00 ч.

Жанр: Комедия
Режисьор: Пол Уайц
В ролите: Джейсън Бигс, Крис Клайн, Томас Иън Никълъс
Оригинално заглавие: American Pie
Година: 1999
Държава: САЩ

В тази комедия група приятели, навършващи пълнолетие, сключват договор в края на последната си учебна година да загубят девствеността си до абитуриентския бал. В невероятните си опити да изпълнят тази задача, те стигат до някои изненадващи, забавни и често трогателни моменти на осъзнаване на себе си, приятелствата си, представите си за любовта, романтиката и отношенията си с противоположния пол.

Рубрика: Стар Трек – 1-ва, 2-ра и 3-та част
От вторник 27 февруари до четвъртък 29 февруари в 22:00 ч.

Опреснете познанията си по клингонски, докато пътуваме през този февруари към далечна галактика с Кърк, Спок и всички останали.

В „Стар Трек“ Неро идва от бъдещето, за да отмъсти на Федерацията и съперниците Кърк и Спок трябва да работят заедно, за да му попречат да унищожи света, който познават.

В „Стар Трек: Пропадане в мрака“ Кърк е понижен до първи офицер и той и екипажът се изправят срещу безмилостен ръководител, известен като Хан, който обявява еднолична война на Федерацията.

И накрая в „Стар Трек: Отвъд“ корабът „Ентърпрайз“ попада в засадата на Крал, безмилостен заклет враг на Федерацията. При аварийно кацане в неизследван враждебен свят, капитан Кърк, Спок и екипажът са в надпревара с времето, за да спрат смъртоносната армия на Крал да предизвика всеобща галактическа война. Телепортирай ни, Скоти!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + = 11