С предстоящия старт на големия финал, създателя на „Живите мъртви“, Робърт Къркман поговори пред ComicBook за началото на края. Това естествено е края само за основния сериал, а spin-off и всичко останало от вселената му продълават отвъд сезон 11.

Ако трябва да бъда честен, не съм мислил за края на „Живите мъртви“. Той все още е доста далеч. Същевременно вече говорим за сериала на Керъл и Дарил и различните начини, по които „Живите мъртви“ ще продължи да живее след финала. Та всъщност не съм мислил за завършека на всичко това, но вече съм много тъжен.

Къркман приключи комикса „Живите мъртви“ абсолютно неочаквано, преди няколко години. Така той показа на феновете и хората от AMC, как приключва неговата историята, по неговия начин. Сега, сериала е оставен изцяло в ръцете на криейтив отдела на AMC.

Анджела Канг работи много усилено, върху изграждането му. Имал съм разговори със Скот и Анджела за посоката на това, как нещата ще приключат, както и аспекти от комикса, които биха или не биха могли да включат. Смята, че всичко е все още някъде на ниво зародиш. Нямам търпение да видя какво Анджела е направила и съм изключително уверен, че ще сътвори нещо невероятно.

Филмите за Рик Граймс бяха обещани, като трилогия. Те нахлуха в публичното пространство веднага след последния епизод на Андрю Линкълн в ролята на Рик Граймс в сериала. Къркман споделяше непрекъсното, че „няма новини по темата“. Той все още работи по сценария, чиято първа чернова вече е била предадена. Къркман обаче звучи изключително развълнуван за това, което тази история ще предложи!

Смятам, че сериала е по-скоро ансамблова история. А това е по-скоро историята на Рик. Прекрасно е да мога да се фокусирам повече върху героя и да направя толкова много с него. Ще бъде много различна история от „Живите мъртви“. Това е наистина вълнуващо!Когато правите нещо такова, трябва да се убедите, че има смисъл да бъде филм. Това не е просто кино версия на епизод от сериала. Това ще бъде нещо много различно и същевременно история на Рик Граймс, такъв… какъвто го обчиаме. Нямам търпение хората да могат да го видят, когато най-сетне стане време за премиерата през 2032г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

40 + = 45