Режисьорът на „Отряд самоубийци“ от 2016г., Дейвид Aйер, публикува в twitter своята гледна точка на случилото се с филма му. Той отговори на онези, които го критикиват.

В писмо от три страници, Айер разкритикува показаната в кината версия на студиото, както и „10 седмичната режисьорска версия“. Айер потвърди, че не може да поеме отговорност за нито една от двете.

Версията на студиото, не е моят филм. Прочетете внимателно това отново! Моят филм не е 10 седмичната режисьорска версия, също. Много малко хора са видели моята версия. Ако някой ви каже, че я е гледал, той ви лъже. Вложих целия си живот в „Отряд самоубийци“. Направих един невероятен филм. Моят филм е сложно, емоционално пътешествие на лоши хора, отхвърлени от обществото.  Никога не съм разказвал моята страна на нещата и няма да го направя. Защо ли? Аз спазвам своята дума. От старата школа съм. Държа устата си затворена и поемам цунамито от критика. Защо? Това правя цял живот. – спиодели режисьора

Писмото му идва в отговор на Тим Гриърсън от Screen Daily. Той написа рецензия за „Отряд самоубийци“ на реж. Джеймс Гън, в която пише:

Това беше напълно неочаквано. Наистна харесах филма на Гън. Докато го гледах, си мислех за Дейвид Айер, че трябва да изостави идеята за „режисьорка версия“ на неговия.

Самият Айер допълни, че напълно подкрепя новия филм, както и неговия сценарист/режисьор Джеймс Гън.

Изключително съм горд с Джеймс и постигнатото от него. Подкрепям Уорнър Брос, че поредицата получава краката, от които има нужда. Подкрепям всички актьори и хора от снимачния екип. Всеки филм е чудо. Брилянтната работа на Джеймс ще бъде чудото на чудесата. Няма да говоря повече публично за „Отряд самоубийци“.

Премиерата на „Отрядът самоубийци“ на реж. Джеймс Гън е насрочена за 06.08.2021г. в кино салоните в цялата страна. Вижте оригиналното писмо на Дейвид Айер, тук:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =