Режисьора и създател на първата част от поредицата „Убийствен пъзел“,  Джеймс Уан подписа сделка с  Icon Entertainment International за 8 проекта. Новината гръмна по време на Берлинале 2011г. Но пък някак си и не дойде кой знае колко изненадващо, след като „Убийствен пъзел“ на Уан донесе приходи от над $850 млн. Уан ще продуцира по 2 филма на ужасите годишно, като сред първите от тях ще бъде Insidious, който съвсем на скоро успя да продаде на Sony Pictures Worldwide Acquisitions Group по време на кино фестивала в Торонто.  Със сигурност обаче, преди всичко, ще се случи „Къщата на ужаса“, базиран по история на Джеймс Уан. Макс Ла Бел е сценарист, а Хавиер Гутиерес ще режисира. Продуценти са Уан и Лий Клей.

Джеймс Уан споделя: „Исках да имам творческата свобода  и възможност да работя с истински, артистични филмови творци, които да ми помогнат да покажа на публиката иновативни по стил и жанр филми. Колегите от „Парадигма“ павираха пътя за това и ние избрахме да си сътрудничим с ICON, които са идеални за нас.

Icon ще се заемат със световното разпространение и разпространението във Великобритания. Разпространението за Северна Америка ще се поеме от „Парадигма“ и Дейвид Фокс, който представлява Джеймс Уан.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =