Режисьорът Баз Лурман не е снимал филм от 2013г., когато се подписа под „Великият Гетсби„. През следващата година на екран излиза неговият „Елвис„. Австралийският режисьор сподели в профила си в Twitter първи тийзър-трейлър, в който виждаме Остин Бътлър („Имало едно време в Холивуд“), в главната роля.

Официалната премиера бе насрочена за 03.06.2022г., но благодарение на този пост, вече знаем, че тя е изместена две седмици по-късно, за 24.06.2022г. Премиерата ще бъде само в кината, а не по новия, хибриден модел. Warner Bros. се опитват да се отърсят от решението им да пускат филмите, по време на пандемията, едновременно на кино и по HBO MAX. Този ход им коства Кристофър Нолън и най-новия им филм, който замина в Universal.

Баз Лурман е съсценарист на „Елвис“. По историята той е работил заедно със съсценариста на „Мулен Руж“ Крейг Пиърс. В поддъжращи роли във филма ще видим Том Ханкс, Дейвид Уеам („Властелинът на пръстените: Двете кули“) и Оливия Де Жоннж („The Visit“).

Лурман задълбава в музикалните корени на Пресли, показвайки историята му през сложните отношения с енигматичния му мениджър Том Паркър (Ханкс). Случващото се на екрана се разгръща в продължение на 20г., през които ставаме свидетели на отношенията между Елвис и Том, възходът към абсолютния връх на славата му, на фона на културната смяна на нагаласите в САЩ. В сърцето на това пътешествие е най-значимия човек в живота на Елвис- Присила Пресли.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 22 = 32