Вечната кинокласика с нов прочит от 26 август на 3D в кината.

Ben-Hur

Първите кадри от дългоочаквания прочит на Тимур Бекмамбетов на „Бен-Хур“ са вече налице и предизвикаха засилен интерес сред кинофеновете. Филмът е адаптация на литературната класика на Лу Уолъс „Бен-Хур: Една християнска притча“, публикувана за първи път през 1880. Последната киноадаптация на романа е шедьовърът на Уилям Уайлър от 1959, който печели 11 награди „Оскар“ от общо 12 номинации. Близо 60 години по-късно Paramount Pictures и Metro-Goldwyn-Mayer обещават на зрителите нов и завладяващ прочит на могъщия епос за любов, отмъщение, изкупление и прошка.

Jack Huston plays Judah Ben-Hur and Morgan Freeman plays Ilderim in Ben-Hur from Metro-Goldwyn-Mayer Pictures and Paramount Pictures.

ben-hur-2016-trailer-poster

Историята проследява приключенията на Юда Бен-Хур (Джак Хюстън) – принц, несправедливо обвинен в измяна от осиновения си брат Месала (Тоби Кебъл), който е офицер от римската армия. Бен-Хур е лишен от всичките си титли и разделен от семейството и любимата си (Назанин Бониади), като е изпратен в робство. След години по море Юда се завръща в родината си, за да търси отмъщение, но намира изкупление. Филмът се снима отново в Италия – страната, в която е заснета и продукцията от 1959, а продуцентът Шон Даниелс уверява, че ще видим най-великото надбягване с колесници в историята.

Режисьорът визионер Тимур Бекмамбетов („Нощна стража“, „Неуловим“) споделя:

1045587575„Първият път, когато Шон Даниелс ми се обади с идеята за нов „Бен-Хур“, си помислих, че това звучи опасно и малко налудничаво, но когато прочетох сценария, изведнъж разбрах, че няма нищо общо с нищо, което бихме очаквали от една поредна адаптация на известнияроман, защото това е една страхотна съвременна история. Пред студиото показах, че искам да направя филм за нас, за наши дни, тъй като и днес имаме същите проблеми. Знаем какво се случва с Римската империя и не искам подобна съдба да сполети и нашия свят. […] „Бен-Хур“ набляга на това колко по-важно е да простиш, вместо да отмъстиш.”

Шон Даниелс потвърждава:

„Ние не правим римейк на „Бен-Хур“ от 1959. Филмът е вдъхновение за всички нас и е кинокласика, но ние се придържаме в тази версия към романа на Лу Уолъс и темите от оригиналната книга. Разказваме една различна история, в която прошката между двамата главни герои надделява над отмъщението.“

Ben-Hur-2015-News

Режисьор на „Бен-Хур“ е Тимур Бекмамбетов по сценарий на Кийт Кларк и Джон Ридли. Продуценти са Шон Даниел, Марк Бърнет, Джони Левин и Дънкан Хендерсън. В актьорския състав влизат Джак Хюстън, Тоби Кебъл, Морган Фрийман с участието на Родриго Санторо, Назанин Бониади, Айелет Зурер, София Блек д‘Елия.

Премиерата на „Бен-Хур“ е 26 август 2016.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − 6 =