Първите три епизода на новия лимитиран HBO Max сериал вече са в стрийминг платформата на Warner Bros. Discovery. Сценарият, дело на Дейвид Е. Кели (Големите малки лъжи и Отмяната на HBO), е базиран на истински криминален случай от 80-те години в Америка.

Истинската история на домакинята от Уайли, Тексас, Кенди Монтгомъри, която е обвинена в бруталното убийство с брадва на приятелката си Бети Гор през 1980 г. се проследява в седем епизода.

На 13 юни 1980 г. Кенди Монтгомъри, домакиня и майка от предградие на Северен Тексас, оставя двете си деца и тяхно приятелче в църквата, взема ги за уроци по плуване и след това ги води да гледат „Империята отвръща на удара“. По някое време същата сутрин тя убива Бети Гор, майката на приятелчето на децата й, като я удря с брадва 41 пъти в сервизното помещение на дома на семейство Гор. Това убийство и окончателното оправдаване на Монтгомъри (тя твърди, че е било самозащитала, а журито го приема за вярно) вдъхновяват сериала, повече от 40 години след случилото се.

Лесли Линка Глатер, режисьор на Любов и смърт, се разплаква, след финалната сцена.
„Плакала ли съм някога досега на снимачната площадка? Никога„, споделя тя. „Това вероятно беше едно от най-разстройващите неща, които някога съм снимала, защото беше истинско, защото беше отблизо и лично. Това бяха само две жени, две домакини в една стая. Две домакини влизат в това сервизно помещение, но от него излиза само Монтгомъри. И макар че повечето от нас искат да си кажат, че убийците са различни от останалите, жена като Монтгомъри – толкова представителна, толкова женствена – осуетява това отъждествяване.“.
Дейвид Е. Кели, продуцент и сценарист на сериала, я допълва:  „Може би най-страшното нещо е, че чудовищата могат да се крият във всички нас, дори в хората, които обичаме и на които се доверяваме„.

Първите три епизода на Любов и смърт са налични в HBO Max. Всеки следващ четвъртък, до финала на 25 май, в стрийминг платформата ще излиза по един епизод.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here